Yakıt Değişim Bedeli'nde mahsuplaşma gelecek ay

8 Mayıs 2022

A
A

Tepkiler üzerine kaldırılan elektrik faturalarına uygulanan "Yakıt Değişim Bedeli"nin yasal sıkıntılara yol açabileceğini kaydeden Amcaoğlu, ödenmiş faturalarda önümüzdeki ay mahsuplaşma yapılacağını belirtti.

ZgotmplZ

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, nisan ayında elektrik faturalarına yansıtılan "Yakıt Değişim Bedeli"nin kaldırılması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Amcaoğlu, “Yakıt Değişim Bedeli’nin uygulamada kalmasının ileride yasal sıkıntılar yaratabileceği bir yana, vatandaşı da bir nebze olsun rahatlatmak amacıyla bu karar alınmıştır.” dedi. Olgun Amcaoğlu, “Amacımız her hangi bir kişi ya da kurumu suçlamak, eleştirmek değildir, ortada bir yasal sorun vardır ve bunu aşmak için karar üretilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Amcaoğlu, ödenmiş faturalarda önümüzdeki ay mahsuplaşma yapılacağını belirtti.

Amcaoğlu, mart başında terk edilen çoklu tarifeyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

İPTAL KARARI DÜN RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Nisan ayı faturalarına yansıyan Yakıt Değişim Bedeli, Bakanlar Kurulu’nca kaldırılmış, karar dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Söz konusu ücretin fatura tutarının yüzde 35'ine karşılık geldiği hesaplanmıştı. Yapılan "örtülü zam" tüketicilerin tepkisine neden olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar