Vatandaşa fiyatları karşılaştırma imkanı: Yaş sebze ve meyvede "toptancı" fiyatları belirlendi

5 Ocak 2023

Güncelleme: 5 Ocak 2023

A
A

Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi, haftalık toptancı tavsiye satış fiyatlarını belirledi. Belirlenen fiyatlar, manav/marketlerin toptancıdan aldıkları ürünleri fahiş karla satıp satmadıkları konusunda vatandaşa yardımcı olacak.

ZgotmplZ

Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi, çalışmalarına başladı.

Yaş sebze ve meyve fiyat artışının önlenmesi hedefiyle toptancının satış fiyatı belirlemesine referans olacak fiyatlar dün açıklandı.

Vatandaşlar, toptancı fiyatlarına bakarak, manav/marketlerden alacağı yaş sebze ve meyvenin fahiş karla satılıp satılmadığını takip edebilecek.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'na bağlı Ticaret Dairesi'nin sitesinde yayımlanan fiyatlar tavsiye niteliği taşıyor.

4 Ocak tarihinde yayınlanan yaş meyve-sebze satış fiyatları şöyle:

YAŞ SEBZE VE MEYVE REFERANS FİYATLARI BELİRLEME KOMİTESİ HAKKINDA

Bakanlar Kurulu, Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi'nin oluşumuna, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın önerisi üzerine 30 Kasım'da karar vermiş, karar aynı gün Resmi Gazete'de ilan edilmişti.

Komite, yaş sebze ve meyve fiyat artışını önlemek, üretici ve tüketicileri koruyarak fiyat oluşumuna katkı sağlamak ve toptancı satış fiyatı belirlemesine katkı koymak amacıyla oluşturuldu.

Komite’nin sekretaryası Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

Komite, Başbakanlık, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Toptancılar Birliği ve Üreticiler Birliği temsilcilerinden oluşuyor.

Başbakan Ünal Üstel, karar öncesi yaptığı açıklamada, erişebilir gıdaya ulaşılması için tavsiye sebze fiyatını belirlemek üzere yaş sebze ve meyve referans fiyatlarının belirlenmesi amacıyla bir komite oluşturulması kararı alındığını duyurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar