Uzmanı yanıtladı: Kriptodaki sert düşüşün arkasında neler var?

9 Mayıs 2022

Güncelleme: 9 Mayıs 2022

A
A

Düşüş baskısı altındaki kripto para piyasası yatırımcısını tedirgin ediyor. Bitci.com Araştırma Müdürü Mehmet Çoban, son gelişmeleri MYK Para için değerlendirdi.

ZgotmplZ

Kripto para yatırımcılarını büyük endişeye sevk eden negatif yönlü hareket yeni haftada da hız kesmedi.

33 bin dolar seviyesine çekilen lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 2021 Temmuz ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. 

Peki kripto paradaki sert düşüş ne kadar devam edecek?

Kripto para piyasasını baskılayan unsurlar neler?

MYK Para, yatırımcının merak ettiği sorulara yanıt aradı.

Bitci.com Araştırma Müdürü Mehmet Çoban, kripto para piyasasındaki son gelişmeleri MYK Para için değerlendirdi.

TEKNİK GÖRÜNÜM NE ANLATIYOR?

Kripto para piyasasında tedirgin hava devam ediyor. FED’in faiz kararını açıklamasının ardından kısa bir yükseliş yaşayan ve 40 bin dolarlı seviyelerin üzerini test eden BTC / USD paritesi bu noktadan gelen satışlarla 34 bin doların da altını test etti. 

Şimdi öncelikle teknik anlamdaki görüntüye bakalım… Lider kripto para birimi BTC / USD paritesinde 37 bin dolar seviyesinin altında kapanış yapılarak aslında haftalık bazda son 1,5 senedir üzerinde bulunulan yükseliş trendinin de altına gelindi. Teknik anlamda bu trend dönüşümü sinyaline yönelik ilk ve olumsuz bir işaret. Şu an için ise 33 bin 200 dolar desteği oldukça önemli. Zira bu noktanın altına inilmesi paritede 31 bin 80 dolar seviyesinde ara destek noktası olmasına karşın asıl hedefin o çok konuşulan 29 bin – 30 bin dolar bandı olduğu söylenebilir. Hatta bu aralık biraz daha genişletilerek 28 bin 500 – 30 bin dolar bandı olarak verilebilir. 

Şu an için paritenin temel verilerden çok teknik anlamda da bir düşüş trendinin baskısı altında olduğu da unutulmamalı. Şu an için bu trendin direnç noktası 42 bin 400 dolar seviyesine denk geliyor. Yani paritede bir rahatlamadan bahsedebilmemiz için kesinlikle bu seviyenin hacimli kırılması beklenmeli. 

KRİPTO PARA PİYASASINI BASKILAYAN UNSURLAR NELER?

Teknik görünüm bu… Ancak kripto para piyasası için şu anda teknik görünümden çok daha önemli bazı başlıklar var. Piyasa 2021 Nisan ayından beri devlet yöneticilerinin, siyasilerin ve büyük merkez bankaları ve ekonomik kurum yöneticilerinin söylemleriyle hareket ediyor. Ve çok fazla bu piyasayla ilgili son dönemde olumlu bir söylem duyamadık. Bunun yanında ekonomik riskler de var. Son dönemde bu risklere jeopolitik riskler de eklendi…

Yani kripto para piyasası 3 ana başlığın baskısı altında. Şu an için teknik analizden çok temel verilerle daha doğrusu gelen haberler ve açıklamalar yönü belirleyecek. Bu sebeple piyasa üzerinde bu 3 ana başlığın baskısı kalkmadan belirli bir yükseliş trendinden bahsetmek şimdilik zor. Dikkat!"  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar