Üç bakanlık ekonomik önlem paketi için toplanıyor: Haftaya kamuoyuyla paylaşılabilir

14 Haziran 2022

Güncelleme: 14 Haziran 2022

A
A

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, bakanlık olarak hazırlıklarını tamamladıkları ve yarın üç bakanlığın ele alacağını açıkladığı "ekonomik önlem paketi"nin gelecek hafta kamuoyuyla paylaşılabileceğini kaydetti.

ZgotmplZ

Hükümet, ekonomik önlem paketi için adımı attı. 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, paketle ilgili bakanlık olarak hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, Başbakan Ünal Üstel’in verdiği talimatla yarın Çalışma, Ekonomi ve Maliye Bakanlıkları olarak bir toplantı yapacaklarını ve eldeki imkanlar nispetinde neler yapılabileceğini konuşacaklarını söyledi.

Amcaoğlu, paketin içeriğinde nelerin yer alabileceğini ise netleştirmedi.

BRT'de yayınlanan "Haber Kritik" programına katılarak, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Amcaoğlu, sadece zamlarla ilgili değil, ekonomik anlamda ülkenin önünü açacak, maaş ve maaş ödemelerindeki dengeleri sağlayacak, çalışanın yüzünü güldürmek adına sıkıntıları giderecek çalışmaların tamamlandığını ve yarınki toplantıda bunları ilgili bakanlıklarla paylaşacaklarını söyledi.

Yarınki toplantıda, hedeflenen çalışmanın, hafta başında şekilleneceğini tahmin ettiklerini belirten Amcaoğlu, yeni gelişen şartlar karşısında petrol fiyatların ve kurların yarattığı durumu aşmak adına çok kısa sürede söz konusu paketi kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Önemli olanın, yaşanan zamlar oranında, maaşları da aynı paralelde artırabilmek olduğunu belirten Amcaoğlu, ancak bu şekilde sıkıntılı süreçten çıkılabileceğini söyledi.

Düşük maaşa yüksek artış, yüksek maaşa az artış konusundaki çalışma konusunda ise Amcaoğlu, bunu vergi dilimleriyle ve daha farklı mevzuatlarla düzenleyecek olanın Maliye Bakanlığı olduğunu belirterek, yarınki toplantıda bunların da dile gündeme geleceğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar