Twitter Musk'ın servetini eritti

BBC Türkçe, 12 Ocak 2023

Güncelleme: 12 Ocak 2023

A
A

2022 yılında yaşadığı büyük kayıplarla Elon Musk, tarihteki en büyük kişisel servet kaybı rekoruna ismini yazdırdı.

ZgotmplZ

Guinness Dünya Rekorları web sitesindeki bir paylaşımda, Musk’ın Kasım 2021 ile Aralık 2022 arasında yaklaşık 165 milyar dolar(3 milyar 098milyon 436 bin TL)  kaybettiği belirtiliyor.

Bu veriler, Forbes dergisinden elde edildi.

Ancak Guinness, bazı kaynakların Musk’ın servet kaybının bundan fazla olabileceğini söylediğini de aktarıyor.

Musk’ın servetinde önemli bir paya sahip olan Tesla hisseleri, Twitter’ın satın alımı sonrası düşüş yaşadı.

Sosyal medya devinin 44 milyar dolara(826 milyar 249 milyon 600 bin TL) satın alınması, bazı yatırımcılar arasında Musk'ın artık Tesla'ya yeterince vakit ayıramayacağı yönünde yorumlandı.

Elon Musk’tan önce servet kaybı rekoru Japon teknoloji yatırımcısı Masayoshi Son’a aitti.

1 MİLYAR 100 MİLYON 402 BİN TL KAYBETTİ

Son 2000 yılında, internet şirketlerinin bir anda müthiş değer kayıpları yaşadığı ve dotcom balonu olarak adlandılan süreçte 58.6 milyar dolar(1 milyar 100 milyon 402 bin TL) kaybetti.

Musk’ın servet erimesi, hisse senetlerindeki kayıplar üzerinden hesaplanıyor. Bu da hisselerin değer kazanması ile bir yıl önceki durumuna geri dönebileceği anlamına geliyor.

Tesla'nın patronu, dünyanın en zengin insanı konumunu, Aralık ayında, Louis Vuitton ve Dior’un sahibi olan Fransız lüks tüketim markası LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault'a kaptırdı. 

Tesla hisselerinin değeri, 2022'de yaklaşık yüzde 65 azaldı.

Bu düşüşün bir nedeni olarak, firmanın yıl boyunca yalnızca 1,3 milyon araç teslim etmesi ve borsa beklentilerinin altında kalması gösteriliyor.

"MUSK TESLA'YA YOĞUNLAŞMALI"

Düşüşün diğer önemli nedeni olaraksa, Twitter’ın satın alınması ve sonrasında içerik ve yönetimle ilgili tartışmalar gösteriliyor.

Birçok Tesla yatırımcısı, ekonomik resesyon endişeleri devam ederken, Musk’ın Tesla’ya yoğunlaşması gerektiğini düşünüyor.

Musk, borsanın 31 Aralık 2022’de kapanması sonrası yaptığı paylaşımda, "Tesla'da uzun vadeli temeller son derece güçlü. Kısa vadeli piyasa çılgınlığı ise tahmin edilemez." dedi.

Forbes'e göre Musk'ın şu anki serveti yaklaşık 178 milyar dolar,(3 milyar 342 milyon 519 bin TL) Bernard Arnault'nun ise 188 milyar dolar(3 milyar 530 milyon 301 bin TL) olarak hesaplanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar