TPIC yakıtı geciktirdi, hükümet AKSA'nın kapısını çaldı

14 Kasım 2022

Güncelleme: 15 Kasım 2022

A
A

9 Kasım'daki alım kararına rağmen TPIC'ten gelecek yakıtın gecikmesi üzerine hükümet AKSA'nın kapısını çaldı. 12 milyon doların üstünde ücret ödenerek 2 bin ton yakıt alınmasına karar verildi.

ZgotmplZ

TPIC'ten beklenen akaryakıt gecikti, Teknecik Elektrik Santrali'ndeki mevcut yakıt stoku alarm verdi. Bu nedenle hükümet, AKSA'nın kapısını çaldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre AKSA'dan 2 bin ton yakıt alınacak.

Hükümet, Teknecik'e yakıt temini için Türkiye firması TPIC (Turkish Petroleum International Company) ile 5 yıllık anlaşmaya varıldığını duyurmuş, sözleşme imzalanana kadar yakıtsız kalınmaması için 9 Kasım'da aynı firmadan 24 bin ton (± yüzde 10) yüzde 1 kükürtlü akaryakıt temin edilmesi kararı alınmıştı.

Ancak geçen sürede TPIC, yakıtı getirmedi. Hükümet bunun üzerine yakıtın bitme ihtimaline karşı AKSA'dan KDV hariç tonu 610,98 dolardan (yakıt+navlun) 2 bin ton akaryakıt alınması kararı aldı.

Ayrıca yakıtın kara tankerleri ile Teknecik'e taşınması için de Vedha Enterprises Ltd.'den tanker sefer başına KDV hariç 5 bin TL ödenerek hizmet alınmasına karar verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar