Toptan yaş meyve ve sebze fiyatları haftada 3 kez vatandaşa duyurulacak

5 Ocak 2023

A
A

Amcaoğlu, toptan yaş meyve ve sebze fiyatlarının duyurusunun pazartesi, çarşamba ve cuma günleri yapılacağını açıkladı.

ZgotmplZ

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, toptan yaş meyve ve sebze satış fiyatlarının bundan böyle haftada üç kez bakanlık tarafından duyurulacağını açıkladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Amcaoğlu, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, yaş meyve ve sebze fiyatlarının bakanlığın resmi web sitesi olan "ekonomi.gov.ct.tr" açıklanacağını kaydetti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, yeni bir toptan satış fiyat duyurusu yapılmazsa, bir önceki fiyatların geçerli olacağını belirtti.


Hükümetin geçtiğimiz kasım ayında, yaş sebze ve meyve fiyat artışını önlemek, üretici ve tüketicileri koruyarak fiyat oluşumuna katkı sağlamak ve toptancı satış fiyatı belirlemesine katkı koymak amacıyla oluşturduğu Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi çalışmalarına başlamıştı.

Komite, 28 Aralık, 2 Ocak ve 4 Ocak'ta üç kez toptancı tavsiye satış fiyatlarını belirlemiş ve tavsiye niteliğindeki fiyatlar Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'na bağlı Ticaret Dairesi'nin sitesinde yayımlanmıştı.

Belirlenen fiyatlar, manav/marketlerin toptancıdan aldıkları ürünleri fahiş karla satıp satmadıkları konusunda vatandaşa yardımcı olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar