Thodex'in kurucusu Fatih Özer Türkiye'ye iade ediliyor

17 Kasım 2022

Güncelleme: 17 Kasım 2022

A
A

Ağustos ayında Arnavutluk'ta yakalanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verildi.

ZgotmplZ

Kripto borsası Thodex'in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer'in Arnavutluk'tan Türkiye'ye iade edileceği bildirildi.

Özer'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili Elbasan Asliye Mahkemesi'nde görülen duruşmada nihai karar verildi. Arnavutluk Mahkemesi, Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verdi. Elbasan Asliye Mahkemesi Hakimi Elis Dine, "Bu davanın sonucunda mahkeme, Türk vatandaşı Fatih Faruk Özer'in Arnavutluk Cumhuriyeti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne iade edilmesi talebini kabul ediyor ve iadesine izin veriyor." dedi.

Ayrıca Dine, bu kararın yarından itibaren 15 gün içerisinde Dıraç Temyiz Mahkemesine temyize götürülebileceğini söyledi.

Dava ile ilgili bir önceki duruşmalar 6, 21 Ekim, 1, 10 ve 14 Kasım'da görülmüştü.

Türkiye İçişleri Bakanlığı'nda hakkında kırmızı bülten çıkarılan Fatih Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmıştı.

NELER OLMUŞTU?

Faruk Fatih Özer tarafından 20 Eylül 2017'de kurulan Koineks Teknoloji A.Ş.’nin sahibi olduğu kripto borsası Thodex'in internet sitesine 20 Nisan 2021 tarihinde erişim kesilmiş, Özer’in aynı gün yurt dışına kaçtığı belirlenmişti.

Yatırımları Thodex’te kalan ve tatmin edici açıklama alamayan kullanıcılar ise birbiri ardından bireysel ya da grup olarak avukatlar aracılığıyla farklı cumhuriyet savcılıklarına Faruk Fatih Özer hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan suç duyurusunda bulunmuştu.

Çok sayıda kişinin mağdur edildiği iddiası üzerine harekete geçen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 22 Nisan 2021'de Thodex hakkında resen soruşturma başlatılmıştı.

Özer hakkında, Interpol tarafından 23 Nisan 2021 kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Kapanmadan önce Türkiye'de en çok kullanılan 3’üncü kripto para borsası olan Thodex'in Şubat 2021'de 400 bin kullanıcıya ulaştığı, bunların 391 bininin ise fiilen alım-satım yaptığı biliniyor.

Crypto Gecko'ya göre 16 Nisan 2021 itibarıyla Thodex'te günlük işlem hacmi 1,2 milyar dolara ulaşmıştı. 

Coin Market Cap’e göre de, işlemler aksamaya başlamadan önceki son gün borsanın günlük işlem hacmi yaklaşık 540 milyon dolardı.

Borsanın aylık işlem hacminin ise 8 ila 13 milyar dolar arasında değiştiği hesaplanmıştı.

Thodex'teki cüzdanlarda vurgun sırasında yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para bulunduğu iddia edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar