Muhalefetin "yetersiz" bulduğu Dışişleri bütçesi oy çokluğuyla geçti

4 Ocak 2023

Güncelleme: 5 Ocak 2023

A
A

Dışişleri Bakanlığı’nın 362 milyon 417 bin 980 TL’lik bütçesi, oy çokluğuyla kabul edildi. Muhalefet bu bütçenin yeterli olmayacağına dikkat çekti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda 2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşmeleri sürüyor.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), Mahkemeler ve  Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bütçesinin ardından Dışişleri Bakanlığı’nın 362 milyon 417 bin 980 TL’lik bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. 

Bütçe üzerine söz alan Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) milletvekilleri, bütçenin yetersizliğine vurgu yaptı.

CTP Milletvekili Fikri Toros, Kıbrıs sorununun 59’uncu yılına girdiğini, Kıbrıs Türk toplumunun dünyadan tecrit edilmeyi hiçbir zaman kabul etmeyeceğini ifade etti. Bu noktada uluslararası lobi ve diplomasi ihtiyacına işaret ederek, Dışişleri Bakanlığı'nın çok önemli bir görev yerine getirdiğini kaydeden Toros, bakanlığın dış temsilcilik ağı yanı sıra merkezde bulunan kapasitesini de güçlendirmeye çalıştığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı'nın görevini yerine getirmesi için bütçeye konan paranın yeterli olmayacağını ifade eden Toros, 18 milyon euroyla 28 temsilciliğin ve merkezdeki bakanlığın görevlerini gerektiği gibi yerine getiremeyeceğini kaydetti. Bu uyarıyı komite sürecinde de dile getirdiğini belirten Toros, bu uyarısının dikkate alınmadığını söyledi.

CTP Milletvekili Armağan Candan da konuşmasında bütçeye işaret ederek, bu şartlarla arzu edilen faaliyetlerin gerçekleştirilemeyeceğini kaydetti. Dışişleri Bakanlığı personelinin yurt dışında imkansızlıklara rağmen ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyduklarını söyleyen Candan, çok taraflı diplomasinin döndüğü belirli başkentlere büyük önem atfedilmesi gerektiğini ifade etti. Diğer yandan bazı temsilcilerin bir sekreterinin dahi olmadığını anlatan Candan, bunun kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar