Moody's, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

1 Mart 2023

A
A

Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2'den yüzde 2,3'e, 2024'e ilişkin büyüme tahminini ise yüzde 3'ten yüzde 4'e yükseltti.

ZgotmplZ
Moody's; Standard & Poor's ve Fitch Group ile birlikte kredi derecelendirme kuruluşları arasındaki en büyük üç şirket olarak bilinirler.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, "Küresel Makro Görünüm" Şubat 2023 raporunu yayımladı.

Raporda, Kahramanmaraş merkezli depremin tahrip ettiği bölgelerdeki yeniden yapılanma faaliyetlerinin etkileri hesaba katılarak Türkiye için 2023 ve 2024 GSYH büyüme projeksiyonlarının yüzde 2 ve yüzde 3'ten sırasıyla yüzde 2,3 ve yüzde 4'e revize edildiği bildirildi.

Raporda, Türkiye ile birlikte ABD, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada, Çin, Hindistan, Meksika, Rusya ve Suudi Arabistan için 2023 büyüme tahminlerinin yükseltildiği, Arjantin, Güney Afrika ve Güney Kore için büyüme beklentilerinin düştüğü belirtildi.

Gelecek yıl için ise Türkiye, Çin ve Suudi Arabistan ekonomileri için büyüme tahminleri yukarı yönlü revize edilirken, Fransa, İtalya ve Güney Afrika için tahminlerin düşürüldüğü kaydedildi.

Raporda, G20 küresel ekonomik büyümesinin 2022'de yüzde 2,7'den bu yıl yüzde 2'ye düşeceği ve 2024'te yüzde 2,4'e yükseleceği öngörülüyor.

ABD için bu yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 0,4'ten yüzde 0,9'a, Çin için de yüzde 4'ten yüzde 5'e yükseltildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar