Kripto paralar serbest düşüşte: Bitcoin 15 bin doları gördü

10 Kasım 2022

Güncelleme: 10 Kasım 2022

A
A

Binance'ın FTX'i satın almaktan vazgeçmesi, kripto para piyasasında depreme neden oldu. Bitcoin'in fiyatı 15 bin doları gördü.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'ın, işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası olan FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini duyurması kripto para piyasasında büyük kayıplara neden oldu.

Coinmarketcap'in verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri de 24 saat içinde 837 milyar dolara düştü.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Kasım 2020'den bu yana kaydedilen en düşük seviyeyi gördü.

Yeni günle birlikte 15 bin 708 dolara kadar çekilen BTC, ilerleyen saatlerde bir nebze toparlanarak 16 bin 700 dolar seviyelerine geldi.

İkinci büyük para birimi Ethereum ise 1083 dolara kadar çekildikten sonra 1179 dolara çıktı.

Solana (SOL) ise son 24 saatte yüzde 24'lük kayıpla en büyük 20 kripto para arasında en çok düşüş yaşayan para oldu. Haftalık kaybı da yüzde 50'yi aşan SOL, 15 dolardan işlem görüyor.

Coinmarketcap sitesinde saat 08.45 itibarıyla ilk 10 kripto parada durum şöyle:

BINANCE, FTX'İ ALMAKTAN VAZGEÇTİ

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, dün işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası FTX’i satın almayı planladıklarını açıklamıştı. Zhao, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, FTX’in Binance'ten yardım istediğini belirtmişti.

FTX'in likidite sorunu yaşadığına işaret eden Zhao, "Kullanıcıları korumak adına, FTX.com'u tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık." ifadesini kullanmıştı.

Ancak kısa süre sonra Binance'den yapılan açıklamada, yanlış kullanılan müşteri fonları ve ABD'deki soruşturma iddialarıyla ilgili son haberlerin yanı sıra kurumsal değerlendirme sonucu FTX'i olası satın alma sürecinin sürdürülmemesine karar verildiği bildirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar