Erhürman'dan asgari ücret açıklaması

16 Haziran 2022

Güncelleme: 17 Haziran 2022

A
A

CTP Genel Başkanı Erhürman, “asgari ücrete yapılması planlanan zam, beş aylık hayat pahalılığının altında hesaplanıyor. Akaryakıta gelen zamlar hesaplamanın dışında kalıyor ” dedi.

ZgotmplZ

Hayat pahalılığı karşısında alım gücü her geçen gün eriyen özel sektör çalışanlarının maaişları yetersiz kalıyor. Yeni asgar ücretin belirlenmesine bir ay gibi bir süre varken önerler gelmeye devam ediyor.

KKTC’de asgari ücret, 1 Ocak 2022 tarihinden bu yana brüt 7 bin TL, net 6 bin 90 TL olarak uygulanıyor.

Yılın ikinci asgari ücretinin temmuz ayında görüşülerek, ağustos itibarıyla uygulamaya sokulması gerekiyor.

ERHÜRMAN: YENİDEN HESAPLANMALI

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, asgari ücrete yapılması planlanan zammın beş aylık hayat pahalılığı baz alınarak hatta daha altında hesaplandığını öne sürdü.

Facebook hesabı üzerinden açıklama yapan Erhürman şunları söyledi: 

"Hükumet'ten gelen açıklamalar gösteriyor ki asgari ücrete yapılması planlanan zam beş aylık hayat pahalılığı (% 43.10) baz alınarak, hatta onun altında hesaplanıyor. Beşinci ayın sonundan itibaren gelen (başta akaryakıt zamları) olmak üzere zamlar halihazırda insanların alım gücünü düşürmüş olmasına karşın bu hesaba dahil değil.

Yani asgari ücret "hükumet"in açıkladığı kadar artsa da, alım gücü halihazırda düşmüş olarak açıklanacak. Bu insanlar nasıl geçinecek sorusunu yanıtlamak daha da güçleşecek. Maliye'nin gelirleri artıyor. Bu hesabı tekrar yapın ve esnaf ve işletmelere vereceğiniz destekle asgari ücretlinin alım gücünü koruyun. Aksi halde hem açlık, hem talebin daralması, hem de yurttaşların istihdamdan çekilmesi daha da hızlanacak!''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar