Büyük marketler bastırdı, askeri kantinler sivile kapatıldı

5 Haziran 2022

Güncelleme: 9 Haziran 2022

A
A

Ekonomik kriz derinleştikçe ucuz alışveriş için çare arayan vatandaşa bir darbe daha geldi. Büyük marketlerin hükümete baskıları sonucu askeri kantinler sivile yasaklandı. İşte tüm ayrıntılar...

ZgotmplZ

Dövizin yükselmesi, enflasyonun artması, ekonomik krizin derinleşmesi derken zor duruma düşen vatandaşlar da harcamalarından kısıtlamaya gitmek zorunda kaldı.

Özellikle büyük marketlerde satılan ürünlere kâr payı ve giderler de eklenince fiyatlar fırlıyor. Hatta aynı ürünün, marketler arasında çok farklı fiyatlarda satıldığı sosyal medyada sıkça paylaşılıyor.

Fakat gerek zamlar, gerekse farklı nedenler bahane gösterilerek sürekli artan fiyatlar nedeniyle alım gücü iyice düşen vatandaş çareyi ucuz ürün satan yerlerde alıyor.

ASKERİ KANTİNLER ÇOK DAHA UCUZ...

Vatandaşlar, özellikle temizlik ve gıda ürünlerinde daha ucuz olan askeri kantinleri tercih ederek, sivil marketlere göre yüzde 20 ile 40 arasında değişen oranlarda daha ucuza alışveriş yapma imkânı bulabiliyordu.

Örneğin, yerli bir tavuk markası askeri kantinde, sivil marketlere göre yüzde 25 daha ucuza satılıyor. Yumurtanın kolisinde 15 TL fark ediyor. Ekmek bile 3,5 TL'ye satılırken, süt ürünlerinden, temizlik guruplarına kadar hemen hemen her üründe neredeyse yarıya kadar fark ediyor.

Üstelik, askeri kantinlerde satılan ürünler yerli işletmelerden alınıyor.

HALKA KAPATILDI

Vatandaşın ucuza alışveriş yapma imkânı bulduğu bu yerler artık sivile yasaklandı.

Ekonomik krizin iyice derinleştiği bu dönemde kantinlerin sivile kapatılmasının gerekçesi ise daha vahim.

Satışların azaldığını savunan büyük market sahiplerinin siyasilere baskısı sonucu bu kararın alındığı öğrenildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Barış Kuvvetleri'ne bağlı kantinlerde sivillerin alışveriş yapmasına yasak getirilmedi, sadece GKK'ya bağlı kantinlerde yasak getirildi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın bağlı olduğu Başbakanlık konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar