Borsada sadece Fenerbahçe güldürdü

2 Nisan 2022

Güncelleme: 2 Nisan 2022

A
A

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe Futbol AŞ, yılın ilk çeyreğini yatırımcısına kazandıran tek spor şirketi oldu.

ZgotmplZ

Türkiye'de spor endeksi, 1'inci çeyrekte yüzde 3,1 değer kaybetti.

Futbol kulüpleri, genel olarak hem Avrupa'da hem de Süper Lig'de taraftarlarını memnun edemezken, hisse senedi piyasalarında da yatırımcısını sevindiremedi.

Analistler, yılın ilk çeyreğinde küresel piyasalardaki belirsizliğin Borsa İstanbul'u da (BİST) etkilediğini ve spor hisselerinde de oynaklıkların görüldüğünü ifade etti.

Yayın hakları ihalesine ilişkin belirsizlik ve spor şirketlerinin yaşadığı mali zorluklar da spor şirketlerinin performansını etkiledi.

BİR TEK FENERBAHÇE KAZANDIRDI

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında yatırımcısına kazandıran tek spor şirketi Fenerbahçe Futbol AŞ oldu.

AA'nın derlemesine göre, yılın ilk çeyreğinde Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 4,6 artarken, yatırımcısına Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar yüzde 4, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yüzde 4,3, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ yüzde 13,5 kaybettirdi.

Fenerbahçe, özellikle son haftalarda üst üste aldığı galibiyetlerle lig ikinciliği için iddiasını artırırken, borsa liginde de zirveye oturdu.

Trabzonspor'un Süper Lig'de gösterdiği başarılı performansa karşın ocak-mart döneminde hisselerindeki düşüş dikkati çekti. Analistler, Trabzonspor'da genel olarak kar satışlarının etkili olduğunu belirtti.

EN FAZLA PİYASA DEĞERİNE FENERBAHÇE SAHİP

Fenerbahçe, borsada işlem gören spor şirketleri arasında en fazla piyasa değerine ulaşarak rakiplerini geride bıraktı.

Fenerbahçe mart ayını 2 milyar 915 milyon 950 bin 800 lira piyasa değeriyle tamamladı.

Fenerbahçe'yi 2 milyar 900 milyon lirayla Trabzonspor, 1 milyar 684 milyon 800 bin lirayla Galatasaray, 861 milyon 600 bin lirayla Beşiktaş izledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar