Barçın sordu, Atun net konuştu: Emekli maaşlarına dokunulmayacak

3 Haziran 2022

Güncelleme: 3 Haziran 2022

A
A

CTP’ Milletvekili Devrim Barçın, protokolde yer alan emeklikle ilgili maddelere ilişkin “Vatandaşın emekli ikramiyesinden vergi mi alınacak? Emeklilik yaşı 65 mi olacak?” sorularını kürsüye taşıdı. Sorulara Bakan Atun yanıt verdi.

ZgotmplZ

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü oturumunda konuşan CTP Milletvekili Devrim Barçın, Türkiye ile imzalanan protokolde emekli yaşının yükseltilmesi ve maaş kesintileri ile eriyen İhtiyat Sandığı yatırımları ile ilgili konuştu.

“Mutfak yanıyor” diyen Barçın, Türkiye ve dünyadaki enflasyon verilerine işaret etti. Türkiye’nin Arjantin’in bile çok üstünde bir enflasyon oranına ulaştığını söyleyen Barçın, yine de protokolde TL kullanılması yönünde anlaşma imzalandığın ifade etti.

EMEKLİLİK YAŞI 65 Mİ OLACAK?

Protokolde kamu personel rejimi ve emeklilik sisteminin gözden geçirilerek yapılacak analizler çerçevesinde gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması maddesine değinen ve bunun Maliye Bakanlığı tarafından yürütüleceğini söyleyen Barçın, bunun Emeklilik Yasası’na bağlı çalışan kamu çalışanlarına işaret edildiği anlamına geldiğini söyledi.

Vatandaşın emekli ikramiyesinden vergi mi alınacak, hesaplanma yöntemi mi değişecek gibi soruları olduğunu söyleyen Barçın, emeklilik yaşının 65 olması konusunda da ciddi endişeler olduğunu belirtti.

Devletin İhtiyat Sandığına olan borcuna işaret eden Barçın, şu anda İhtiyat Sandığında birikimleri olanların geleceklerinin mahvediliyor olduğunu söyledi, İhtiyat Sandığında her 10 bin TL’de emekçinin birikiminin 7 bin 181 TL eridiğini kaydetti.

Öte yandan sandığın paranın yüzde 40’ını döviz olarak tuttuğunu dile getiren Barçın, çözümün emekçinin paradan döviz olarak yaralanmasına izin vermek olduğunu anlattı.

EMEKLİ MAAŞLARINDA HİÇBİR ŞEKİLDE KESİNTİ OLMAYACAK

Barçın’ın sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Sunat Atun, emekli maaşları ya da emekli ikramiyelerinden hiçbir şekilde kesinti olmayacağını ifaden etti. Atun kazanılmış haklara kesinlikle dokunulmayacağını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar