Babalar günü esnafa yaradı mı? İşte yanıtlar...

19 Haziran 2022

Güncelleme: 20 Haziran 2022

A
A

Özellikle küçük esnafın dört gözle beklediği özel günlerden biri bugün. Babalar gününe özel kampanyalar düzenleyen işletmeciler MYK Haber'e konuştu.

ZgotmplZ

Haber: M. İrşad Esen - Muhabir: Kardelen Göksu

2020 yılında başlayan pandemi süreciyle daralmaya giren ülke ekonomisi, iğneden ipliğe kadar hemen her şeye devamlı gelen zamlar, elektrik ve akaryakıt çeşitlerine yapılan yüksek artışlar, döviz kurlarının yükselmesi, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın başta gıda fiyatları olmak üzere ekonomik yansımaları, özellikle küçük esnafı içinden çıkılmaz bir duruma sürüklüyor.

Ekonomisi ithalata dayalı ülkede fiyatlar her geçen gün katlanarak artıyor. Alım gücü zayıflayan tüketiciler zorunlu tasarrufa yönelirken, büyük çoğunluğu dövizle kira ödeyen işyerleri ise hem girdi maliyetlerinin yükselmesi hem de satışların düşmesi nedeniyle iyice zor durumda kaldı.

ÖZEL GÜNLER UMUT OLDU

Ayakta kalma mücadelesi veren işyeri yöneticileri, satışlarını artırmak için özel günleri dört gözle bekler oldu.

Bayramlarda, özel günlerde yaptıkları kampanyalarla müşterilerine farklı seçenekler sunarak alışveriş olanağı sağlıyorlar.

BABALAR GÜNÜ...

Bugün babalar günü. 

Tüm dünyada aynı gün büyük bir sevgi ile kutlanan bu özel gün, her yıl haziran ayının üçüncü pazarında kutlanıyor.

Bugüne özel bazı kampanyalar yapan işletmeciler, satışları nispeten canlandırabildi.

Bazıları yaşanan hareketlilikten memnun kalırken bazıları için beklediği gibi olmadı.

MYK Haber’e konuşan esnaf babalar gününü yorumladı.

 

“KAMPANYALAR YAPARAK CANLANDIK” 
Huri Bavik 

“Pandemiden ve ekonomik krizden sonra zorlandık ama geçtiğimiz süreçte kampanyalar yaparak satışlarımızı canlandırdık. Haziran ayında babalar günü, okul mezuniyetleri ve düğün sezonlarının da açılmasıyla beraber piyasa bu ay canlandı. Geçtiğimiz yıllara göre yapılan satışlara neredeyse yaklaşıyoruz.”  

“HER ŞEYE RAĞMEN SATIŞLARIMIZ YİNE DE İYİ” 
Derya Alp 

“Yine insanlarımız babalarına hediye almak istiyor ama daha dikkatliler ve eleyerek seçiyorlar. Bir kısım halk az az alırken bir kısım halen alışveriş yapabilecek güce sahip. Artık orta gelirli yok oluyor. Döviz kazananlar için fiyatlar çok uygun oldu. Ama insanımız artık alıştığı için hediye almaya ve babalarını mutlu etmeye çalışıyor. Durum her şeye rağmen satışlarımız yine de iyi, bütçeye uygun fiyatlarımız da var.” 

“HEDİYE YERİNE YEMEK ISMARLAYACAKLAR” 
Laden Fellahoğlu 

“Geçen sene çok iyi olan satışlarımız bu Babalar Günü inanılmaz düşük gidiyor. Bu durumu zamlara ve ekonomik krize bağlıyorum. İnsanların artık alım gücü düştüğü için hediyelerin fiyatları da pahalı geliyor. Vatandaş artık babalarına hediye almak yerine yemek ısmarlarlar diye düşünüyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar