Almanya'da asgari ücrete yüzde 15 zam

4 Haziran 2022

Güncelleme: 4 Haziran 2022

A
A

Almanya'da asgari ücretin saatlik 12 euro'ya yükseltilmesi mecliste onaylandı. Ülkede yüzde 8'e olarak açıklanan enflasyonun ardından asgari ücrete yaklaşık yüzde 15'lik bir artış uygulandı.

ZgotmplZ

Almanya Parlamentosu, asgari ücretin yaklaşık yüzde 15'lik bir artışla saatlik 12 euro'ya yükseltilmesine onay verdi. Asgari ücretin yükseltilmesi Başbakan Olaf Scholz'un seçim vaatlerinden biriydi. Asgari ücretteki artışın 1 Ekim'de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Hükümet, Almanya'da şu anda yaklaşık 6,2 milyon insanın saatte 12 euro'dan daha az bir ücretle çalıştığını belirtiyor. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, 1 Ekim'deki ücret artışının Almanya'nın doğusundaki birçok kadın ve işçi de dahil olmak üzere yaklaşık 6 milyon kişinin gördüğü en büyük artış olabileceğini söyledi.

Almanya'da 2015'te yürürlüğe giren asgari ücret uygulaması, başlangıçta saat başına 8,50 euro olarak belirlenmişti. Zaman içinde artan asgari ücret, 1 Temmuz'da 10,45 euro'ya yükselecek, üç ay sonra da 12 euro olacak.

Ücret artışı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından yükselen enflasyonla birlikte geldi. Almanya'nın yıllık enflasyon oranı, bu haftaki resmi bir tahmine göre mayıs ayında yüzde 7,9'a ulaştı. Bu oran, 1973-1974 kışından bu yana en yüksek oran olarak kayıtlara geçti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar