Abone sayısı düşen Netflix'in hisseleri çakıldı

20 Nisan 2022

A
A

Abone sayısındaki düşüşün ardından Netflix hisseleri de tepetaklak oldu.

ZgotmplZ

Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı.

Buna göre, şirketin yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 artışla 7,9 milyar dolara (115.7 milyar TL) çıktı. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 7,2 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Şirketin net karı ise ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 azalışla 1,6 milyar dolara (23.44 milyar TL) geriledi. Netflix'in geçen yılın ilk çeyreğindeki net karı 1,7 milyar dolar olmuştu.

Firmanın hisse başına düşen karı da aynı dönemde 3,75 dolardan 3,53 dolara indi.

ABONE SAYISI 11 YIL SONRA İLK KEZ DÜŞTÜ

Netflix'in abone sayısı ise yılın ilk çeyreğinde 200 bin kişilik azalış gösterdi. Bu dönemde Netflix'in abone sayısının 2,5 milyon kişi artması bekleniyordu.

Mart ayı başında Ukrayna'ya yönelik saldırısı sonra Rusya'daki hizmetini askıya alma kararı Netflix için 700 bin üyenin kaybıyla sonuçlandı.

Netflix'in dünya genelindeki toplam abone sayısı 221,6 milyon oldu.

En son Ekim 2011'de abone kaybı bildiren Netflix, abone kaybının yılın ikinci çeyreğinde de devam etmesinin ve söz konusu kaybın 2 milyonu bulmasının beklendiğini kaydetti.

HİSSELERDE YÜZDE 35 DÜŞÜŞ

İlk çeyreğe ilişkin sonuçların açıklanmasının ardından şirketin hisselerinde yüzde 35 düşüş yaşandı.

350 dolardan işlem göre şirket hisseleri 258 dolara (3 bin 779 TL) kadar geriledi.

NETFLIX HAKKINDA

Merkezi Kaliforniya'da bulunan Amerikan şirketi, 1997 yılında Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kuruldu. 

Dijital yayın platformlarının dünyadaki öncüsü ve global pazar lideri olan şirketin ana faaliyeti, ücretli aboneliğe dayalı video akış hizmetidir. Aboneler, çeşitli film ve dizilerden oluşan kapsamlı bir arşivi internet üzerinden izleyebilir.

Netflix hizmetleri Çin anakarası (yerel kısıtlamalar nedeniyle), İran, Suriye, Kuzey Kore ve Kırım (ABD'nin yaptırımları nedeniyle) dışında tüm dünyada kullanılabiliyor. Şirketin Türkiye, ABD, Brezilya, Hollanda, Hindistan, Japonya ve Güney Kore'de ofisleri bulununuyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar