389 bin dolara ihalesiz yakıt otomasyon sistemi

6 Ağustos 2022

Güncelleme: 6 Ağustos 2022

A
A

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, ihalesiz olarak 389 bin dolara (6.96 milyon TL) akaryakıt otomasyon sistemi kurduruyor.

ZgotmplZ Temsili

Ülkeye giren ve istasyonlara dağıtımı yapılan akaryakıtın takibi amacıyla akaryakıt otomasyon sistemi kuruluyor.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, bu amaçla KKTC firması Mek-Pet ile 389 bin dolar (6.96 milyon TL) karşılığında sözleşme imzalayacak.

İlgili Bakanlar Kurulu kararı, 5 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hizmet alımı, ihalesiz olarak gerçekleştiriliyor.

Bakanlar Kurulu, 22 Haziran'da, bir defaya mahsus olmak üzere Kamu İhale Yasası kurallarının uygulanmaması için yasa gücünde kararname çıkarmış ve Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'na doğrudan alım yetkisinin önünü açmıştı.

Kararın gerekçesinde ''Ülkemizde yaşanan akaryakıt sektöründeki sorunların aşılabilmesi için sektörün regüle edilmesi ihtiyacı vardır. Gerek akaryakıt alımında, gerekse benzin istasyonlarındaki satış noktalarında vergilendirmede kayıt dışılığın önlenmesi elzemdir. Bu sorunların giderilmesi ve tüm akaryakıt sektöründe denetimin yapılabilmesi için otomasyon sisteminin ekonomik aciliyet açısından hayata geçirilmesi tek seçenek olarak görülmektedir." denilmişti.

Geçtiğimiz yıl UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinde Ekonomi ve Enerji Bakanı olan mevcut Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ülkeye gelen yakıtın otomasyon sitemiyle kontrol altına alınması için çalışma başlatmıştı. İstasyonların haricinde ülkeye yakıt taşıyan firmalar da bu istemi kurmak zorunda bırakılmıştı.

Otomasyon sistemi olmadığı için ülkeye gelen yakıt miktarı, memurlar tarafından tartı usulüyle hesaplanarak vergilendiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar