Vergiler ve kamu alacaklarının yapılandırılması için başvuru süresi uzatıldı

1 Şubat 2023

Güncelleme: 25 Şubat 2023

A
A

Hükümet, yasa gücünde kararname ile 2020 ve öncesine ait kesinleşen vergiler ve kamu alacaklarının yapılandırılması için başvuru süresini uzattı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Vergi ve kamu alacaklarının yapılandırılması için başvuru süresi uzatıldı.

Çıkarılan yasa gücünde kararname ile 2020 ve öncesine ait kesinleşen vergiler ve kamu alacaklarının yapılandırılması için başvuru süresi 28 Şubat'a uzatıldı.

Kararname dünkü (31 Ocak) Resmi Gazete yayımlandı.

Hükümet, 3 Kasım 2022 tarihinde çıkardığı "Kesinleştirilmiş Vergilerde Uzlaşma İle Ödeme Süresi Geldiği Halde Kısmen Veya Tamamen Ödenmemiş Kamu Alacaklarının Tahsilatına İlişkin Yasa Gücünde Kararname" ile borçlulara yapılandırma imkanı tanımıştı.

Kararname ile vatandaşa; 2020 yılı ve önceki vergi önceki vergilendirme dönemlerine ait kesinleştirilmiş vergiler, vergi cezaları, özel usulsüzlük cezaları, kamu alacağından doğan alacaklar ile ceza, dava masrafı, vergi cezası, para cezası gibi alacaklar ve bunlara ilişkin gecikme zamları ve gecikme faizlerini taksitler halinde ödeme imkanı veriliyor.

Yapılandırmadan yararlanabilmek için hesaplanacak toplam ödenecek borcun (ana borç miktarı, gecikme zammı, gecikme faizi ile kusur cezası toplamlarının) yüzde 20'sinin (yüzde yirmi) peşin olarak ödenmesi gerekiyor.

Yapılandırmada, borcun türüne göre gecikme faizlerinin yüzde 50 ile yüzde 90'nı da siliniyor.

Kararnamenin kapsamı ve koşullar şöyle:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar