Maliye bir hafta süre istedi: Havacıların eylemi askıda

6 Mayıs 2022

A
A

Geçici Maliye Bakanlığı'nın bir haftalık süre talebine olumlu yaklaşan Hak-Sen, bugün başlattığı eylemi askıya aldı.

ZgotmplZ Türk Ajans Kıbrıs

Çalışanların 4 aydır maaşlarını alamadığı ve 18 aydan bu yana yatırımlarının yapılmadığı gerekçesiyle Başbakanlık önünde araçlı eylem başlatan Hava Sporları Federasyonu ve bağlı olduğu Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen), eylemi bir haftalığına askıya aldı.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun ödemeler için bir haftalık süre talep ettiğini ve bu gelişme üzerine eylemin askıya alındığı açıklandı.

HAK-SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMADA NE DENİLDİ?

Hak-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, aylardır maaşları ödenmeyen ve bir yıldır yatırımları yapılmayan çalışanların, Başbakanlık önündeki araçlı eyleminin ardından Maliye Bakanlığı’nda görüşmeye çağrıldığı belirtildi.

Görüşmeye Hak-Sen Başkanı Eren Büyükoğlu ve çalışanları temsilen bir heyetin katıldığı kaydedilen açıklamada, Maliye Bakanı Amcaoğlu’nun ödemelerin yapılabilmesi adına gerekli prosedürler için çalışanlardan bir haftalık süre istediği bildirildi.

AMCAOĞLU'NUN YAKLAŞIMI "MEMNUN ETTİ"

Hak-Sen Başkanı Eren Büyükoğlu konuyla ilgili açıklamasında, Maliye Bakanı Amcaoğlu’nun olumlu yaklaşımı ve ilgisinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Bu bağlamda Sayın Bakan’ın talep ettiği bir haftalık süre boyunca eylemlerimizi askıya alıyoruz.” dedi. 

Bir haftalık sürenin sonunda ödemelerin yapılacağı ve mağduriyetin ortadan kaldırılacağına inanç belirten Büyükoğlu, “Aksi durumda eylemlerimiz artarak sürecektir.” uyarısında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar