Kıb-Tek'e yakıt ihalesine 4 teklif alındı: Sonuç bugün ya da yarın açıklanacak

15 Eylül 2022

Güncelleme: 15 Eylül 2022

A
A

Kıb-Tek'e yakıt alımı ve ve taşınması ihalesi bugün yapıldı. 4 firmadan teklif alan Merkezi İhale Komisyonu, ihale sonucunu bugün ya da yarın açıklayacak.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) 200 bin ± %10 ton metrik ton akaryakıt temini ve taşınması için bugün yapılan pazarlık usulü ihale tamamlandı.  

Merkezi İhale Komisyonu’nda (MİK) yapılan ve BRT’den de canlı yayınlanan ihaleye 7 firma katıldı ancak teknik heyet ve komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu şartnamedeki koşulları taşımadığı nedeniyle 3 firmanın teklifi kabul edilmedi.

MİK Başkanı Halis Üresin, başvurusu geçersiz olan şirket yetkilileriyle teknik heyet ve komisyon üyelerinin kısa bir değerlendirme yapmasına da olanak verdi. 

Yarım saatlik aranın ardından 4 firmadan ikinci teklifler alındı.

Buna göre, Sidereal Lines Ltd "45 dolar 95 cent", Sülem Sistem Elektrik Ltd "19 dolar 80 cent", İçkale Sosyal Hizmetler Taşımacılık "45 dolar 9376 cent" ve Gulf Banker Petrol ise "30 dolar" teklif verdi.

İlk oturumda ton başına verilen teklifler 45 dolarla 60 dolar arasında değişmiş, Gulf Banker Petrol 45 dolar 95 cent, İçkale 58 dolar, Sülem Sistem 49 dolar, Sidereal 60.88 dolar teklif vermişti.

Üresin, ikinci tekliflerin teknik heyet ve komisyon üyeleri tarafından değerlendirileceğini ve nihai kararın verileceğini söyledi.

İhaleyi kazanan firma bugün ya da yarın kamuoyuna açıklanacak.

REKABET KURULU İTİRAZI REDDETMİŞTİ

Daha önce 12 Eylül'de yapılması planlanan akaryakıt temin ve taşıma ihalesi, Rekabet Kurulu’na yapılan itiraz nedeniyle ertelenmişti.

Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Başkanı Halis Üresin, daha önce ihaleye katılmamış yeni bir firmanın teknik şartnamede yanlışlıklar ve hatalar olduğu iddiasıyla itirazda bulunduğunu açıklanmıştı.

Rekabet Kurulu, yapılan itirazları reddetmiş, 15 Eylül’de aynı şartlarda ihaleye çıkılması kararı vermişti.

AÇIK USUL YERİNE PAZARLIK USULÜNE DÖNÜLMÜŞTÜ

Bakanlar Kurulu, 4 Temmuz'da, Teknecik Elektrik Santralı'nın bir yıllık gereksinim karşılığı olan 200 bin± %10 metrik ton akaryakıt temin edilmesi için Merkezi İhale Komisyonu üzerinden uluslararası yakıt alımı ihalesine çıkılması kararı almıştı.

Kurul, kararı aynı gün Resmi Gazete'de ilan etmişti.

Merkezi İhale Komisyonu ise bitiş tarihi 11 Ağustos olmak üzere 7 Temmuz'da açık usul yöntemiyle ihale açmıştı.

MİK, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu için çıktığı akaryakıt temin ve taşıma ihalesini "kamu yararı" gereği iptal etmişti.

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halis Üresin, Kıb-Tek’e gönderdiği yazıyla ihalenin iptal edildiğini bildirirken, ihalenin 10 iş günü içerisinde ve bu kez pazarlık usulü yapılacağını kaydetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar