Güncel toptan taze ve sebze fiyatları açıklandı

6 Ocak 2023

Güncelleme: 6 Ocak 2023

A
A

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı pazartesi gününe kadar geçerli olacak toptan taze ve sebze fiyatlarını açıkladı.

ZgotmplZ

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, güncel toptan taze meyve ve sebze fiyatlarını açıkladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlık, bu hafta itibarıyla pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, taze meyve ve sebze fiyatlarını bakanlığın resmi internet sitesinde duyuruyor.

Yeni bir toptan satış fiyat duyurusu yapılana kadar, bir önceki fiyatlar geçerli olacak.

Başbakanlık, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Seracılar Birliği ve Toptancılar Birliği tarafından oluşturulan komite tarafından söz konusu fiyatların duyurulmasıyla, çok yakında hayata geçecek olan Hal Yasası’na hazırlık yapılması ve tüketicinin fiyatlar hakkında bilgi edinebilmesi amaçlanıyor.

6 Ocak tarihinde yayınlanan toptan meyve-sebze satış fiyatları şöyle:

Hükümetin geçtiğimiz kasım ayında, yaş sebze ve meyve fiyat artışını önlemek, üretici ve tüketicileri koruyarak fiyat oluşumuna katkı sağlamak ve toptancı satış fiyatı belirlemesine katkı koymak amacıyla oluşturduğu Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi çalışmalarına başlamıştı.

Komite, ilk kez 28 Aralık 2002 tarihinde toptancı tavsiye satış fiyatlarını belirlemiş ve tavsiye niteliğindeki fiyatlar Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'na bağlı Ticaret Dairesi'nin sitesinde yayımlanmıştı.

Belirlenen fiyatlar, manav/marketlerin toptancıdan aldıkları ürünleri fahiş karla satıp satmadıkları konusunda vatandaşa yardımcı olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar