Amcaoğlu'ndan kafa karıştıran euro diesel açıklaması

6 Ocak 2023

A
A

Bazı istasyonlar Kıbrıs Türk Petrolleri Kalecik Tesisleri'nde euro diesel bulunmadığı için tedarik sağlayamadıklarını duyurdu. Yakıt sıkıntısı iddiasını reddeden Amcaoğlu'nun açıklamaları ise kafaları karıştırdı.

ZgotmplZ

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, ülkede yakıt sıkıntısı olmadığını savundu.

BRT’de yayınlanan "17. Saat" adlı programa telefonla bağlanarak Kıbrıs Türk Petrolleri’nin euro diesel stokunun bittiği yönündeki iddiaları yanıtlayan Amcaoğlu, bakanlık olarak tedarikçi firmaların yaşadıkları sıkıntıları çözmek ve yakıt krizi yaşanmaması için muhataplarıyla birlikte çalıştıklarını ifade ederek, “Dejavu gibi bunları yaşıyoruz ve elimizden geldiğince mücadele ediyoruz.” dedi.

"DÜNÜ VE BUGÜNÜ KARŞILAYABİLECEK DIESEL VAR, TANKER YARIN GELECEK, YAKIT SIKINTISI YOK..."

Amcaoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yarın 6 bin tonluk dieseli taşıyan tanker burada olacak ve öğlen ilgili firmanın deposuna boşaltıma başlayacak. Yarın akşam üzerinden itibaren, pazar günü de olmak kaydıyla rutin şekilde ihtiyacı giderecek şekilde diesel tedarikine devam edilecek. Zaten şu an 330 tona yakın diesel vardır. Yani dünü ve bugünü karşılayabilecek şekilde. Biz onun da bilincindeyiz fakat önümüzdeki günler için herhangi bir tedarik sıkıntısı var mı yok mu yok mu onu tartışıyorduk. Şu an için öyle bir sıkıntı görünmüyor. Bazı istasyonlarda ellerindeki stok tam ayarlanamadığı için diesel noktasında eksiklik söz konusu olabilir ama ülke genelinde euro diesel sıkıntısı var diye bir şey söylemek çok da doğru olmaz.”


Lefkoşa'da hizmet veren "Mak Petrol" adlı akaryakıt istasyonu, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Kıbrıs Türk Petrolleri Kalecik Tesisleri'nde euro diesel bulunmadığı için tedarik sağlayamadıklarını ve stoklarında euro diesel türü yakıtın tükendiğini açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar