Şahali sözünü sakınmadı: "Ercan peşkeşi"nden sonra sıra Mağusa ve Girne Limanı'nda mı?

28 Mart 2023

A
A

Ercan Havaalanı özelleştirme ihalesini “KKTC tarihinin en büyük peşkeşi” olarak tanımlayan CTP'li Şahali, sıranın Mağusa ve Girne Limanı’nda mı olduğunu sordu.

ZgotmplZ

Meclis Genel Kurulu'nun denetim işlevli bugünkü toplantısında milletvekilleri güncel konuşmalar yapıyor.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, “Bürokraside yap-boz manevraları Mağusa Limanı’na Ercan Havaalanı ile aynı akıbeti yaşatır mı?” başlıklı konuşma yaptı.

Kamu kaynakları konusunda çok talihsiz bir dönemden geçildiğini dile getiren Şahali, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” dedi.

“KKTC TARİHİNİN EN BÜYÜK PEŞKEŞİ”

“Şu an giriştiğiniz işleri hangi referansla yaptığınıza bakmak için bu söz talebini yaptım.” diyen Şahali, Ercan Havaalanı özelleştirme ihalesini “KKTC tarihinin en büyük peşkeşi” olarak tanımladı.

Bu süreçte yaşananların kayda değer olduğunu söyleyen Erkut Şahali, bu süreçte yatırımcının “KKTC siyaseti benim cebimdedir.” deme cesaretini kendinde bulduğunu kaydetti.

“Siz böyle bir sicille Mağusa ve Girne Limanı’nı özelleştirmeye kalkıyorsunuz.” diyen Şahali, “Sayın Arıklı’dan siyasette namusun ve şerefin ne zaman değinilecek unsurlar olduğunu öğrenmek isterim.” ifadelerini kullandı.

"LİMAN İŞÇİLERİ ŞİRKETİ'NE DEVLET EL KOYMALI"

Geçtiğimiz günlerde bir gazetede Mağusa ve Girne limanlarının işletilmesine dair bir ihale ilanı çıktığını belirten CTP'li Şahali, daha önce mevzuatın böyle bir ihaleye olanak vermemesi nedeniyle ihaleye çıkılamadığını belirterek bu sefer de Liman İşçileri Şirketi tasfiye memurunun ihale makamı haline getirildiğini anlattı. "Devlet, bakanlık, tasfiye memuru tasfiye edilecek bir şirketin sahipliğine mi soyunuyor?" diye soran Şahali, yapılması gerekenin devletin bu şirkete el koyması gerektiğini ifade etti.

"400 MİLYON EURO KAZANCI VAR"

Ercan Havaalanı işletmecisinin "KKTC’de 300 bin euroluk yatırım yaptım." dediğini ancak bu süreçte 2017 yolcu rakamlarıyla 400 milyon euro kazancı olduğunu kaydeden Erkut Şahali, bunu her bir yolcudan 20 euro gelir elde ettiği bilgisine dayanarak hesaplandığını ifade etti.

Kamu kaynağını gözetmeye dair soruların ve bu konudaki iddiaların son derece önemli olduğunu dile getiren Şahali, namus gibi subjektif kavramlarla bu konuların karartılmaması gerektiğini ifade etti.

“Mağusa ve Girne Limanlarında ne yapmaya çalışıyorsunuz?” diye soran Erkut Şahali, “Yargı sizi durdurmadan siz bu duruma son verin.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar