Muhalefet "erken seçim" dedi

23 Nisan 2022

Güncelleme: 23 Nisan 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar’ın, hükümet kurma görevini Sucuoğlu’na vermesinin ardından, ana muhalefet lideri Erhürman, “Ortaklar belli. Bize gelmesine gerek yok” dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, hükümet kurma görevini UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na vermesinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Erhürman, “İnsanlar perişandır. Bu perişanlığın içinde bu rezaletler yaşanıyor. İnsanların sinirleri tel tel oldu. Elbette bunun bir hesabı var ve görülür” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ortada umudu kaybedecek zeminin olmadığını kaydetti ve “Umut, Kıbrıs Türk halkının kendisidir” diye konuştu.

YAŞANANLAR ERKEN SEÇİMİ ÇOK NET OLARAK GÖSTERİYOR

Sucuoğlu’nun daha iki ay önce kurulan hükümetin kurulma çalışmaları sırasında söylediği ‘gerekirse erken seçime gideriz’ sözlerini hatırlatan Erhürman, “Siz daha hükümeti kurmadan erken seçimden bahsederseniz, bu durum erken seçimi getirecek demiştik” diye konuştu.

Şimdi yaşananların ise erken seçimi çok net olarak gösterdiğine dikkat çeken Erhürman, Tatar’ın hükümeti kurma görevini tekrardan Sucuoğlu’na vermesiyle ilgili olarak da “Gene törenler olacak, ceketler iliklenecek” ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu’nun, CTP’ye gelmesinin çok da gerekli olmadığını dile getiren Erhürman, “Sayın Sucuoğlu da biliyor gerekli olmadığını. Sayın Sucuoğlu daha iki gün önce Sayın Tatar bana verecek görevi dedi ve zaten ortaklarımızla uyumluyuz, bakanlar kurulu listesinden 3-4 bakanı değişip yolumuza devam edeceğiz demişti. Böyle bir yapı var karşımızda” diye konuştu.

“BU SAATTEN SONRA BU HÜKÜMET DİKİŞ TUTMAZ”

Erhürman, “Bu saatten sonra bu hükümet dikiş tutmaz” dedi. İstifa eden hükümetin iki ay içerisinde her gün kaos yarattığına vurgu yapan Erhürman, “Bu krizin ortasında 59 gündür dikiş tutmadığı belli olan bir hükümet var” diye konuştu.

İmzalanmasının üzerinden günler geçmesine rağmen protokolün hala ortada olmadığını hatırlatan Erhürman, topluma bu kadar ciddiyetsizliğin ve sorumsuzluğun yaşatıldığını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar