Milli havayolu için jet krizinin aktörü "Anex Tour'la el sıkışıldı"

22 Eylül 2022

Güncelleme: 23 Eylül 2022

A
A

Kurulmasına karar verilen milli havayolu şirketi için devletin, kamuoyunda “Jet krizi” olarak bilinen olayla gündeme gelen Anex Tour’la el sıkıştığı iddia edildi. Anex'in "Mavi Gök Havacılık" adlı temmuzda kurduğu bir havayolu şirketi bulunuyor.

ZgotmplZ

Hükümet milli havayolu şirketi kurulması için kolları sıvadı.

İlgili karar dünkü (21 Eylül) Resmi Gazete’de yayımlanırken, milli havayolu şirketinin kurulması için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkili kılındı.

Karar sonrası şirketin sahiplik yapısıyla ilgili ağustos ayında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın bir televizyon kanalında yaptığı açıklama akıllara geldi.

Arıklı, iki firma ile görüştüklerini, KKTC’nin herhangi bir sermaye ortaya koymadan şirkette yüzde 25 hisseye sahip olacağını söylemişti.

MYK Haber, Arıklı’nın el sıkıştığı iddia edilen firmanın adına ulaştı.

Firmanın, kamuoyunda “jet krizi” olarak bilinen olayla gündeme gelen "Anex Tour" olduğu ileri sürüldü.

Haziran 2020 yılında, Kovid-19 salgını nedeniyle ülkeye girişlerin durdurulduğu dönemde, Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar ve beraberindeki 8 kişi, özel jet ile Ercan Havaalanı’na inerek, adaya giriş yapmıştı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından dönemin Turizm ve Çevre Bakanı olan, Başbakan Ünal Üstel görevden alınmıştı.

Anex Tour da, KKTC halkından özür dileyerek, Lapta Marina ve Otel İhalesi'nden imza aşamasındayken çekilmişti.

1996 yılında Moskova merkezli kurulan bir Türk şirketi olan uluslararası tur operatörü Anex Tour, temmuz ayında Antalya merkezli olarak filosunda 3 uçak bulunan MGA (Mavi Gök Havacılık) adlı havayolu şirketi kurmuştu.

MGA, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın bugün duyurduğu yeni havayolu şirketinin ismi olan “Mavi Girne Havayolları” ile de bire bir benzerlik gösteriyor.

Diğer yandan Anex Tour, bünyesindeki Rus menşeili havayolu şirketi Azur Air ile de 2018’den bu yana charter uçuşlar gerçekleştiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar