Li-Koop çalışanları uyarı grevine gidiyor

27 Haziran 2022

Güncelleme: 27 Haziran 2022

A
A

Li-Koop çalışanları, "toplu iş sözleşmesinin uygulanmadığı" gerekçesiyle üç gün 4’er saatlik uyarı grevi yapacak.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen), örgütlü olduğu Lefkoşa İktisat Kooperatifi’nde (Li-Koop) uyarı grevi kararı aldı.

Çağ-Sen, Li-Koop'ta toplu iş sözleşmesinin uygulanmadığını bildirdi.

Sendikadan yapılan açıklamada, uyarı grevinin, yarından (28 Haziran Salı) başlayarak, 09.30- 13.30 saatleri arasında 4’er saat olarak üç gün süreceği kaydedildi. 

Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen referandumla yetkili sendika olarak belirlenen sendikamızla yaptığı toplu pazarlık sonucu imzalanan toplu iş sözleşmesini, günü birlik uyduruk gerekçelerle uygulamaktan kaçan Yönetim Kurulu, iş yerinde azınlık konumundaki sarı sendikalarla iş birliği yaparak çalışanların kazanılmış haklarını gasp etmeye devam ediyor.” dedi.

Yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmesinin hukuki geçerliliğinin mahkeme önünde de kanıtlandığını söyleyen Davulcu, sözleşmenin uygulanması için yazılı uyarı verdikleri halde herhangi bir gelişme yaşanmaması nedeniyle uyarı eylemine gidildiğini kaydetti.

Sendika, "gasp edilen maaş ve özlük haklarının iadesi" talebiyle şubat basında da süresiz grev kararı almış, varılan uzlaşmanın ardından grev sonlandırılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar