Erdoğan'dan "Kıbrıs'ta çözüm için diyalog" mesajı

9 Aralık 2022

A
A

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıbrıs meselesinin hakkaniyetli bir zeminde yeni ve somut adımlarla çözüme kavuşturulması için diyalogdan vazgeçmiyoruz." dedi.

ZgotmplZ
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar" temasıyla İstanbul'da bir otelde düzenlenen TRT World Forum'a katılarak konuşma yaptı.
AA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs, Akdeniz, Ege ve terörle mücadele konularında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Hilton Bomonti Otel düzenlenen TRT World Forum'da konuşan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

  • Ege'de ve Akdeniz'de Yunanistan'ı hesapsızca destekleyerek, mütecaviz ve provokatif girişimlerine cesaret verenlere eyvallah etmedik, etmeyeceğiz.
  • NATO'da beraberiz ama Yunanistan'ın adalarını silahlarla, uçaklarla donatıyorsun. Biz hala bir F16 meselesini sizlerle çözemedik.
  • Kıbrıs meselesinin hakkaniyetli bir zeminde yeni ve somut adımlarla çözüme kavuşturulması için diyalogdan vazgeçmiyoruz.
  • Terör örgütlerine destek veren himaye eden tarafı olduğu her meselede karşısında yer alan Avrupa ile ortak gelecek hayali kurmamızın zor olduğu açıktır.
  •  Onca fedakarlığa rağmen bilhassa birliğimizi ve beraberliğimizi tehdit eden terör örgütleriyle mücadelemizde yalnız bırakıldığımızı asla unutmayacağız.
TRT WORLD FORUM

TRT World Forum 2022, 6'ncı yılında "Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar" temasıyla 9-10 Aralık'ta İstanbul'da düzenleniyor.

Bu yıl 34 ülkeden 100'e yakın konuşmacının katılımıyla düzenlenen TRT World Forum, dünyanın dört bir yanından liderler, uzmanlar, akademisyenler ve ünlü isimleri buluşturarak küresel problemleri masaya yatırmayı ve çözüm önerileri getirmeyi hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir