Cesurer: Kabloyla elektrik mi dediniz buyurun çekin

17 Ocak 2023

Güncelleme: 18 Ocak 2023

A
A

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın "KKTC'ye kabloyla elektrik temin edeceğiz" açıklamasına sert çıktı.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’den KKTC’ye kabloyla elektrik teminine yönelik projenin hazırlıklarının başladığını açıklamıştı. 

Bu açıklamanın ardından ELSEN Başkanı Çağlayan Cesurer, eleştirilerde bulundu. Cesurer, "Kablo ile elektrik mi dediniz buyurun çekin. Ancak bu ülkede şu anda 100 MW aşan güneş enerjisi kurulumu var ve 50 MW'lık kurulum talebi sırada bekliyor. Mevsim geçişlerinde genel talebin 90 MW düştüğü gerçeğiyle dönem dönem bizim kablodan elektrik almaya değil satmaya ihtiyacımız var" diye konuştu. 

SEYİRCİ KALAMAYIZ

Cesurer, sözlerine şöyle devam etti: "Aksi taktirde burada güneş enerjisine yapılan tüm yatırımlar bir bir kapatılacaktır. Sadece Aksanın bir santraline değil tüm Türkiye'ye bağlantı yapılacaksa buyurun yapın, ihtiyacımız halinde alabileceğimiz, ihtiyacımız halinde satabileceğimiz bir sistem kuracaksınız buyurun kurun. Fizibilite raporu olmadan alım garantisi adı altında bu topluma dayatılmaya çalışılan ambalajın içerisindekini 15 yıl önce gördük ve biliyoruz, ve ne pahasına olursa olsun tek taraflı anlaşmaya seyirci kalmayacağız"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar