Başkan Töre, Meclis'in açılışında hangi mesajları verdi?

3 Ekim 2022

Güncelleme: 3 Ekim 2022

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, yeni yasama yılının açılışında yaptığı konuşmada, tanınma çağrısı, Güney'in silahlanması ve külliye gibi konularda önemli mesajlar verdi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla konuşma yaptı.

Töre konuşmasında, yeni yasama yılının hayırlı olmasını diledi.

MECLİS'İN ZAMANINDA AÇILMASI

Töre, yeni dönemde milletvekillerinden, Meclis'in zamanında açılması için daha dikkatli ve titiz olmalarını istedi.

TANINMA ÇAĞRISI

Töre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı “KKTC’nin tanınması” çağrısına Meclis'in sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Zorlu Töre, bu çağrının uzun zamandır beklendiğini ve bu çağrının tarihe not düşüldüğünü ifade ederek, bu çağrının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti, Töre, KKTC’nin milli bir devlet olarak yoluna devam ettiğini kaydetti.

ŞENTOP'A TEŞEKKÜR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Cumhuriyet Meclisi'ne verdiği destekten ötürü teşekkür eden Töre, iki meclis arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına atılacak adımları selamladı.  

KÜLLİYE İNŞASI

Yeni yapılacak Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, Meclis binası ve millet bahçesi projesini desteklediğini söyleyen Töre, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis binasının bir an önce bitirilmesini temenni etti.

GÜNEY'DEKİ SİLAHLANMA

Töre, Rum tarafındaki silahlanmayı ve din adamları ile yetkililerin silahlarla atış yapmasını kınayarak, bu gibi aktivitelerin gerginliği artırdığını ve Türkiye’nin adadaki garantisinin daha da önem kazandığını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar