Askeri bölgeyi fotoğraflayan Rum zanlı ile ilgili karar 27 Eylül'de

22 Eylül 2022

Güncelleme: 22 Eylül 2022

A
A

Tutuklu Rum zanlı Andreas Soutzi hakkında bugün 5 gün daha ek tutukluluk kararı verildi. Zanlı ile ilgili karar 27 Eylül’de açıklanacak

ZgotmplZ

Andreas Soutzi adlı Rum, tutukluluk süresinin dolmasının ardından bugün yeniden Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı.

Zanlı, 5 yıl hapis cezası öngören "1'inci derece askeri yasak bölgenin fotoğraflanması” suçlamasıyla tutuklu bulunuyor.

Tutuklanmadan önce kaldığı Karpaz bölgesindeki otelde "portatif telsiz" bulunan Soutzi, 1 Eylül'de yeniden ülkeye girerken Beyarmudu Sınır Kapısı'nda tutuklanmıştı.

DAVA, KARARA KALDI

Yargıç Murat Soytaç huzurunda görüşülen davanın bugünkü bölümünde, zanlı hakkındaki nihai kararın 27 Eylül’de açıklanmasına, zanlının bu süre zarfında 5 gün daha tutuklu kalmasına hükmedildi.

Mahkemenin önceki oturumunda, zanlının üzerinden içerisinde KKTC'deki bölgelerin de yer aldığı 9 harita, telsiz, fotoğraf makinesi ve diğer elektronik materyallerin çıktığı da belirtilmişti. Şahsa ait 75 klasörden oluşan 21 bin 775 verinin incelenmesinin sürdüğü kaydedilmişti.

"TELSİZ KULLANMAKTAN" TEMİNATA BAĞLANMIŞTI

Askeri yasak bölgeyi fotoğraflama suçunu kabul eden zanlı Andreas Soutzi, önceki gün “2 adet telsizin gerekli mercilerden izin almadan kullanılması” suçlaması ile ilgili İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmıştı.

Zanlı, yargılandığı bu davadan, 3 yıl boyunca sulh ve sükûnu koruyacağına dair 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalanması sonucu serbest kalmıştı

OLAYIN GEÇMİŞİ

KKTC'de 26 Ağustos'ta bir otelde konaklayan Rum zanlı daha sonra Kıbrıs Rum Kesimi'ne geçmişti.

Temizlik görevlisinin odasında bir telsiz bularak polise haber vermesiyle aranmaya başlayan zanlı, KKTC'ye yeniden giriş yaparken tutuklanmıştı.

Andreas Soutzi ilk sorgusunda da askeri bölgelerin fotoğraflarını çektiğini itiraf etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar