Sokaktaki vatandaş cevapladı: Ne kadar kıskançsınız?

27 Nisan 2022

Güncelleme: 27 Nisan 2022

A
A

"Dünya Kıskançlık Günü"nde MYK Hayat ekibi mikrofonunu Girne sokaklarındaki çiftlere uzattı: Ne kadar kıskançsınız?

ZgotmplZ

Haber: Ramazan Adnan - Muhabir: Kardelen Göksu

Sosyal medya kullanıcıları bu yıl da 26 Nisan'ı "Dünya Kıskançlık Günü" olarak kutladı.

2017 yılında Twitter'da açılan #DünyaKıskançlıkGünü etiketi ile başlayan akım, gayrıresmi olarak her yıl 26 Nisan'da dünya çapında eğlencesine kutlanıyor.

MYK Hayat ekibi de bu yıl eğlenceye ortak oldu, mikrofonunu Girne sokaklarındaki çiftlere uzattı.

Sokaktaki vatandaş da konuya ilgisiz kalmadı, ne kadar kıskanç olduğunu ve hangi konuların kendisini kıskandırdığını anlattı...


KISKANÇLIK NEDİR? 

Kıskançlık bir kişinin veya bir ilişkinin yitirilmesinden korkulan, karmaşık bir ruhsal yaşantı ve olumsuz tutumdur. Bunun dışında başkasının sahip olduğuna kendisinin de sahip olma gerekliliğini hissettiren bir duygudur. Türk Dil Kurumu, kıskançlık kelimesini şöyle açıklamıştır: 

"Bir kimse bir üstünlük gösterdiğinde veya sevilen birisinin, başkası ile ilgilendiği kanısına varıldığında takınılan olumsuz tutum." 

Kıskançlık doğuştan değil, sonradan öğrenilen ve birçok insanı etkileyen, rahatsız eden bir duygudur. Dozunda bırakıldığı sürece kıskançlık bir hastalık değil davranış bozukluğudur. Kişi bu konuda kendini kontrol edemezse bu davranış bozukluğu ileride depresyona sebebiyet verebilir. Kıskançlık özgüven eksikliği ve yetersizlik duygusundan dolayı ortaya çıkmaktadır Kıskançlık yaşayan birisi zaman ile değersizlik, çaresizlik, öfke, mutsuzluk ve yalnızlık gibi duyguları da yaşar. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar