Şehit Er Allahverdi Kılıç törenle anıldı

8 Eylül 2022

A
A

Rumlar tarafından 26 yıl önce nöbet tuttuğu yerde şehit edilen piyade er Allahverdi Kılıç, törenle anıldı.

ZgotmplZ

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde askerlik görevini yerine getirirken, 8 Eylül 1996 tarihinde nöbet sırasında Rum askerleri tarafından vurularak şehit edilen piyade er Allahverdi Kılıç, Güvercinlik köyünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, askeri erkan, şehit aileleri, diğer yetkililer ve vatandaşlar ile ailesi katıldı.

8 Eylül 1996 tarihinde şehit edilen Kılıç için düzenlenen törende, ilk olarak Allahverdi Kılıç’ın şehit olduğu yere çelenkler konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören konuşmalar ve dua okunmasıyla son buldu.

KONUŞMALAR...

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kılıç’ı şehit edilişinin 26.'ncı yıl dönümünde andı, 1974 sonrası bu gibi saldırılar olsa da, KKTC kurulduktan sonra TSK ve GKK’nın gece gündüz havada karada denizde Kıbrıs Türk halkının güven içinde yaşaması için görev yaptığını söyledi.

Kıbrıs Türk halkının çok acılar çektiğini ancak bugün güçlü bir devlet olarak bu coğrafyada yer aldığını vurgulayan Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle azim ve kararlılıkla yola devam ettiklerini ifade etti.

Egemenlik, barış ve huzuru kolay kazanmadıklarına işaret eden Tatar, hiç bir baskıda bundan geri adım atmayacaklarını söyledi.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği adına konuşan Ersoy Talu da, görevi başında şehit edilen Kılıç ve tüm şehitleri andı, şehitlere minnetlerini sundu, şehitleri yaşatmanın görevleri olduğunu söyledi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Piyade Teğmen Ali Dinleyici de, Kılıç’ın nöbet yerinde görevdeyken şehit edildiğini ifade ederek, 8 Eylül 1996’da yaşanan Rum saldırısını anlattı. Dinleyici, bu olayın 1975’ten sonra ilk olay olmadığını ifade ederek, diğer olayları anımsattı, en zor zamanlarda bile vatan toprağının korunduğunu kaydetti, vatan bayrak uğruna gerekirse son nefese kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar