Salih Miroğlu özlemle yad edildi

22 Kasım 2022

Güncelleme: 22 Kasım 2022

A
A

UBP'nin simge isimlerinden Salih Miroğlu mezarı başında anıldı.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) eski Genel Sekreteri ve eski bakan Salih Miroğlu 17’nci ölüm yıl dönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Anma törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti yetkilileri, Salih Miroğlu’nun ailesi ve sevenleri katıldı. 

Konuşmaların ardından Salih Miroğlu’nun mezarına karanfiller bırakıldı.

KONUŞMALAR...

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar anma töreninde yaptığı konuşmada, siyasete girişinde Miroğlu’nun etkisi olduğunu belirterek, merhumu özlemle yad etti.

2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, Salih Miroğlu’nun her şeyden önce arkadaşı olduğunu ifade ederek, siyasi çizgileri farklılaşsa da dostluklarının hiç bitmediğini ifade etti.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ise konuşmasında, Özker Özgür ve Salih Miroğlu’nun iki farklı görüşte olmasına rağmen siyasette hoşgörüyü, sevecenliği elden bırakmadığını vurguladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, Miroğlu’nun anısı önünde saygıyla eğildiğini belirterek, Miroğlu’nun kaybının hangi görüşte olursa olsun herkes için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da, 17’nci ölüm yıl dönümünde Dr. Salih Miroğlu’nu saygıyla, özlemle ve hasretle andıklarını belirterek, Miroğlu’nun çok dürüst bir insan, yurtsever olduğunu ve ülke için doğru gördüğü siyaset temelinde mücadele ettiğini söyledi.

Salih Miroğlu’nun eniştesi, Miroğlu Vakfı Başkanı Kamil Oygar da, “Salih deyince benim aklıma hep sevecenliği, birleştiriciliği, ara buluculuğu ve insan sevgisi başta olmak üzere bir politikacı profili gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar