Rio Karnavalı iki yıl sonra yeniden coşkuyla başladı

24 Nisan 2022

Güncelleme: 24 Nisan 2022

A
A

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde her yıl düzenlenen Rio Karnavalı, iki yıl aranın ardından tekrar sevenleriyle buluştu.

ZgotmplZ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iki yıl ara verilen Brezilya'nın ünlü Rio Karnavalı, cuma günü renkli kostümler içinde coşkuyla tekrar başladı.

Brezilya samba okullarının dansçıları ve müzisyenleri, başkent Rio de Janeiro'da Sambadrome geçit alanında açılış töreni düzenledi. Törene katılan seyirciler coşkulu tezahüratlar yaparken dansçılar da hünerlerini sergiledi.

Çarşamba günü yapılan hazırlıklar sırasında meydana gelen bir kazada 11 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesi üzüntüye yol açtı. Ancak kent yetkilileri ve dansçılar iki yıl sonra festivalin tekrar düzenlenmesinden mutlu olduklarını söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinden milyonlarca izleyicinin takip ettiği Rio Karnavalı'nın 30 Nisan'a kadar süreceği kaydedildi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen dünyanın en ünlü festivali ve en büyük karnavalı büyük çoskuya sahne oluyor.
RİO KARNAVALI HAKKINDA

Rio karnavalı her ne kadar çılgın ve kuralsız gibi görünse de gelenek ve kurallarla sıkı şekilde bağlı kültürel bir aktivite.

Samba okullarına müzik ve dans ile bir hikaye anlatmaları için 1 saat kadar vakit veriliyor ve ortaya konan gösteri jüri tarafından dokuz kritere göre değerlendiriliyor.

Örneğin karnavalın gözdesi olan Viradouro okulu tema olarak Rio'nun efsanevi 1919 karnavalını seçti. Bunun nedeni o dönem yaşanan ve İspanyol gribi olarak bilinen pandeminin yarattığı yıkımdan sonra kutlanan ilk karnaval olması.

Brezilya ekim ayında ülkede kutuplaşmaya sebep olan seçimlerle karşı karşıya, büyük olasılıkla aşırı sağcı Başkan Jair Bolsonaro ile solcu eski lider Luiz Inacio Lula da Silva'yı karşı karşıya getirecek olan bu seçimler öncesi verilecek mesajlar daha da fazla önem kazandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


FOTO GALERİ

1 ZgotmplZ
2 ZgotmplZ
3 ZgotmplZ
4 ZgotmplZ
5 ZgotmplZ
6 ZgotmplZ
7 ZgotmplZ
8 ZgotmplZ
9 ZgotmplZ

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar