Londra’da caz günleri başlıyor: Türk müzisyenler de sahne alacak

11 Kasım 2022

Güncelleme: 11 Kasım 2022

A
A

Londra’da 11-19 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan EFG Londra Caz Festivali (EFG London Jazz Festival) bu yıl 30. yılını kutluyor.

ZgotmplZ

Londra genelinde 60’ı aşkın mekânda 300’den fazla etkinlikle tüm londra’ya yayılan ve 5 yıldır direktörlüğünü pelin opcin’in yaptığı festival, türk ve ingiliz müzisyenleri buluşturuyor.

Dünya çapında caz ve güncel müzik sanatçılarına, İngiltere’den yeteneklere, yenilikçi projelere ve özel iş birliklerine yer veren festival, daha önce İstanbul Caz Festivali’ni yöneten Opcin’in önderliğinde Türkiye’den sanatçılar ve eserlere de kapılarını açıyor.

Festivalin en büyük konserlerinden biri Anadolu Pop ya da Turkish Psychedelic olarak bilinen müzik akımının Türkiye’den ustalarını, İngiliz müzisyenlerle buluşturan Air Anatolia projesi. Dünyanın önde gelen caz festivallerinden birisi olan EFG Londra Jazz Festivali bünyesinde 18 Kasım 2022 günü Royal Festival Hall’de aralarında Ahmet Güvenç, Cahit Berkay, Okay Temiz ve Melike Şahin gibi Türkiyeli sanatçıların sahne alacağı Air Anatolia isimli konser düzenlenecek. Türkiye’den Anadolu rock, caz ve saykedelik müziğin ustalarını, İngiliz müzisyenlerle buluşturan ve ilki ekim ayında istanbul’da gerçekleştirilen konser, 1960’lardan bu yana etkisini koruyan Turkish Psychedelia akımına yepyeni bir soluk getirecek.

Cahit Berkay​​​
İNANILMAZ BİR KADRO VAR

Müzik direktörlüğünü Maisha ve Kefaya gruplarından tanınan Al MacSween, Islandman grubundan Tolga Böyük ve ModeXL, Hey! Douglas gruplarından bilinen VEYasin’in yaptığı konserde, Türkiye ve İngiltere’den sanatçılar Ahmet Güvenç, Cahit Berkay, Dunja Botic, Ekin Eti, Eralp Güven, Erdem Başer, Jake Long, Melike Şahin, Muhlis Berberoğlu, Murat Ertel, Okay Temiz, Tamar Osborn, Thodoris Ziarkas, Tolgahan Çoğulu, Tony Kofi ve Yazz Ahmed sahne alacak.

Yıldızlarla dolu bir topluluğun bir araya geleceği konser 18 Kasım 2022 akşamı Southbank’ta bulunan Royal Festival Hall’de gerçekleştirilecek. Moğollar grubunun kurucu üyelerinden Cahit Berkay olacak. Cem Karaca’nın Kardaşlar ve Barış Manço’nun Kurtalan Ekspress topluluklarından tanıdığımız ve 1970’lerde devrim yaratan özgün grup Bunalım’ın kurucusu Ahmet Güvenç de kadroda yer alıyor. Türkiye’den uluslararası sahneye uzanan eşsiz kariyeriyle sayısız esere imza atan, caz ve perküsyon ustası, besteci Okay Temiz de topluluğun solistlerinden bir diğeri.

EFSANE ŞARKILARIN YANI SIRA...

Modern popüler müziğin yükselen yıldızlarından, şarkı yazarı ve solist Melike Şahin ve efsanevi topluluk Baba Zula’nin lideri Murat Ertel de performansları ile topluluğa katılacak. İngiltere ve Türkiye’den projeye katılan diğer yaratıcı ve yetenekli müzisyenler; trompet ustası ve besteci Yazz Ahmed, saksafon sanatçıları Tamar Osborn ve Tony Kofi, basçı, Thodoris Ziarkas,Islandman topluluğundan Erdem Başer ve Eralp Güven (Islandman), vokalist Dunja Botic, trombon sanatçısı ve aranjör Ekin Eti, davulcu Jake Long, mikrotonal gitar sanatçısı Tolgahan Çoğulu ve bağlama üstadı Muhlis Berberoğlu.

Dönence, Gül Pembe, Yaz Gazeteci Yaz ve Alageyik Destanı gibi efsanevi şarkıların yanı sıra, yeni beste ve aranjmanları seslendirecek topluluk kültür köprüleri kurarak iki şehri müzikle birleştirmeyi hedefliyor. Air Anatolia projesi EFG London Jazz Festival tarafından, Gülbaba Records ve Zorlu PSM işbirliği ve British Council Uluslararası Destek fonu ile hayata geçiriliyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar