Huzurevi'nde ikinci etap çalışması

15 Kasım 2022

A
A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği iş birliğinde inşa edilecek olan yeni Lapta Huzurevi binasının ikinci etap çalışmaları öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, önemli bir ihtiyacı karşılamanın ilk adımının yaklaşık 10 yıl önce atıldığını ancak projeye çeşitli nedenlerle ara verildiğini söyledi.

Günün koşullarına göre revize edilen projenin ihalesinin yarın açılacağını ve aybaşı itibarıyla yapımına başlayıp 1 yıl gibi bir sürede teslim etmeyi hedeflediklerini ifade eden Gürcafer, projenin bir dayanışmanın ürünü olduğunu kaydetti.

Maliyeti 25 milyon lirayı bulacak 34 yatak kapasiteli  projenin Kıbrıs Türk halkının dayanışması ile hayat bulacağına işaret eden Gürcafer, "Bu dayanışma örneğini  gösterecek, bu ülkede bu ihtiyaçları karşılayacak kaynaklar fazlasıyla vardır. İhtiyaç duyulan dayanışma örneğinin gösterilmesidir" Şeklinde konuşarak  böylesi güzel projelerin devamının gelmesini temenni etti. Gürcafer’in konuşmasının ardından projeyle ilgili teknik sunum yapıldı.

"PROJE KATKILARLA HAYAT BULACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da hayallerinin huzurevlerini sosyal yaşantıyla bütünleştirmek, çocuklarla ve diğer insanlarla kaynaştırarak bir proje yaratabilmek olduğunu söyledi.

Huzurevi Projesinin  devlet, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin  işbirliğinde, tümünün sağlayacağı katkılarla  hayat bulacağını kaydeden Taçoy, kafelerin, spor alanlarının ve farklı aktivite merkezlerinin olduğu bütünlüklü bir projeye imza atmak için yola çıktıklarını ifade etti.

 KKTC’nin 39. Kuruluş yıldönümünde, Sevgi Evi ve Huzurevi Projelerinin temelini atarak  bakıma muhtaç çocuklara ve yaşlılara  daha iyi hizmet verebilmek için girişimde bulunduklarını belirten Taçoy, "Yarın ne olacağı sorusuna yanıt,  devletin sosyalliği ile olur.Hükümetinin   verdiği yetki ile, bir çok projeye imza koymak için kolları sıvamış durumdayız. Halka o umut elini uzatabilmek, devletin elinin  her zaman  halkımızla birlikte olduğunu gösterebilmek  için yeni projelere imza atmaya devam edeceğiz. 4000 metrekarelik bir alana, 34 yatak odalı bu projede yaklaşık 68 kişi rahatlıkla barındırabilecek. Bu da ülkemizin ihtiyacı.  Devletin sosyal elini  herkese uzatıp, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin gücü ile birleştirip en güzelini bulacağız. Bu projede bize destek olan  Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne, Alsancak ve Lapta Belediyeleri’ne, Sosyal Hizmetler Dairesi yetkililerine   katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi. 

"NE SÖYLEDİYSEK YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Başbakan Ünal Üstel ise, hükümeti kurdukları günden beri ne söyledilerse yapmak için yola çıktıklarını anımsatarak, bugüne kadar gerçekleşmeyen reformları ve halkın arzuladığı hizmeti ayaklarına getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ülkemize gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın temaslarını anımsatan Üstel, “Yerel kaynaklarımızla Anavatan Türkiye’nin de desteklediği projelerle ve sivil toplum kuruluşları ile devlet dayanışmasıyla örnek projeler hayata geçireceğiz” dedi.

Üstel, daha güzel, daha refah ve her türlü sosyal etkinlik içerecek olan projenin, devlet-sivil toplum örgütleri ve kişilerin dayanışmasına örnek oluşturacağına da işaret etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar