Hıncal Uluç hayatını kaybetti

21 Kasım 2022

Güncelleme: 21 Kasım 2022

A
A

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören gazeteci, yazar ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında vefat etti.

ZgotmplZ

Türkiye’nin önemli spor yazarlarından gazeteci ve yorumcu Hıncal Uluç, 83 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.  

Hıncal Uluç, sağlık sorunları nedeniyle 8 Temmuz'da yoğun bakıma alınmıştı.

Uluç, taburcu edilmesine karşın durumunun yeniden ağırlaşması üzerine yoğun bakımda gözetim altına alınmıştı.

Gazeteci, yazar ve spor yorumcusu Hıncal Uluç'un vefatı dolayısıyla daha önce görev yaptığı kurumlar taziye mesajı yayımladı.

Vefat haberinin ardından bazı siyasiler ve gazeteciler sosyal medyadan Uluç ile ilgili mesajlar paylaştılar.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, Uluç için taziye mesajı yayımladı.

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

Hıncal Uluç, 1 Kasım 1939'da Kilis'te dünyaya geldi. Subay olan babası Fuat Uluç 2'nci Dünya Savaşı sırasında Bulgaristan sınırında görevli olması nedeniyle, 3 yaşına kadar anneannesi ve teyzesi tarafından büyütüldü.

Babasının tayinleri nedeniyle Bandırma'da başladığı ilkokulu 1950'da Kilis'te bitirdi. Ankara Kurtuluş Lisesi'nden mezun olduktan sonra önce İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde, ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenim gördü.

Gazeteciliğe 17 yaşında Hürriyet Partisi'nin yayın organı Yenigün gazetesinde başladı, gazetenin spor sayfasını hazırladı. Oktay Kurtböke, Güneş Tecelli, Başkurt Okaygün, Kurthan Fişek, Güngör Sayarı, Ercan Tan gibi isimlerle birlikte çalıştı.

Uluç, 1967'de Mamak Muhabere Okulu'nda askerliğini tamamladıktan sonra, başta Mehmet Ali Kışlalı olmak üzere eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başladı.

Cumhuriyet gazetesinde de haftada iki gün spor yazıları yazdı.

1990 yılından bu yana Sabah gazetesinde yazan Uluç, son olarak ayrıca A Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu yapıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar