DAÜ, arkeolog öğretim görevlisi Rıza Tuncel'e ağlıyor

16 Eylül 2022

Güncelleme: 16 Eylül 2022

A
A

DAÜ'de öğretim görevlisi olan arkeolog Rıza Tuncel, karaciğer yetmezliği nedeniyle 51 yaşında hayatını kaybetti.

ZgotmplZ

Arkeolog Rıza Tuncel yaşamını yitirdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sanat Beşeri ve Sosyal Bilimler Bölümü’nde doktor öğretim görevlisi olarak çalışan Tuncel, uzun süredir karaciğer yetmezliği ile mücadele ediyordu. Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Tuncel,  organ nakli olmayı bekliyordu.

Tuncel'den üzücü haber bugün geldi.

Dr. Rıza Tuncel'in ölüm haberini Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı duyurdu. Yapılan açıklamada,  "İzmir-Panaztepe Kazıları Başkan Yardımcısı, Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Rıza Tuncel’in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Değerli hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve arkeoloji camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

Rıza Tuncel’in vefatı, büyük üzüntü yarattı.

Tuncel’in cenazesinin yarın Antalya Kurşunlu Kent Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

Foto / Sevtap Tahsiner (Facebook)
DAÜ SEN'DEN VEDA MESAJI

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-Sen), Dr. Rıza Tuncel'in vefatının ardından duygusal bir veda mesajı yayımladı.

DAÜ-Sen'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şöyle:

"Üniversitemizin Fen ve Edebiyat Fakültesi Sanat, Beşeri ve Sosyal Bilimler Bölümü öğretim üyesi, meslektaşımız, üyemiz Dr. Rıza Tuncel hayatını yitirdi. Arkeolog Rıza Tuncel pek çok ülkede kazılara katılmış, ülkesinin insanı, tarihi, sanatı ve doğasını bir yurtsever, bilim adamı ve hümanist olarak gerçekten seven bir arkadaşımızdı. Yaşam sevinci, dostluğu, nezaketi, tevazusu ve entelektüel birikimi herkesi etkileyen bir insandı. Rıza Hocayı zamansız, genç yaşında kaybettik. Tüm meslektaşlarının, öğrencilerinin, dostlarının ve sevdiklerinin, kıymetli ailesinin acısını yürekten paylaşırız. Yattığı yerde güller yeşersin, anısı ebedi olsun. Hepimizin başı sağ olsun."

DR. RIZA TUNCEL KİMDİR?

4 Eylül 1971 doğumlu Rıza Tuncel,  lisans eğitimini "Dilbilimi" ve "Tarih" alanlarında ABD'de, State University of New York at Stony Brook'ta yaptı. İngiltere'de, University College London'da "Arkeoloji" alanında yüksek lisansını yapan Tuncel, Anlara'da Hacettepe Üniversitesi'nde "Arkeoloji" doktorasını tamamladı.

DAÜ Sanat Beşeri ve Sosyal Bilimler Bölümü’nde doktor öğretim görevlisi olarak çalışan Tuncel, İzmir - Panaztepe Arkeoloji Kazıları Başkan Yardımcısı olarak da görev yapıyordu.

 Rıza Tuncel'in çok sayıda uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan bildirileri bulunuyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar