Cumhurbaşkanı Tatar, Zeren Safa'yı unutmadı

9 Kasım 2022

Güncelleme: 9 Kasım 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Ticaret Odası'nın Londra Ofisi açılışında yaptığı konuşmada, Zeren Safa'nın da aralarında olduğu Londra'da iz bırakan Kıbrıslı Türkleri andı. 

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Londra Ofisi resepsiyonuna katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, açılış konuşmasında Londra'da iz bırakan Kıbrıslı Türkleri andı. 

Tatar; Mustafa Zeren Safa, İrfan Halim, Asil Nadir, Sermet Tatar, Hasan Tatar, Necati Sayar'ı şükranla yad etti.

İngiltere Türk toplumunun yakından tanıdığı, mali müşavir ve Turkish Forum UK Başkanı, iş insanı Mustafa Zeren Safa 2016 yılında hayatını kaybetmişti. Zeren Safa Londra'da yaptığı çalışmalarla KKTC'yi en iyi şekilde temsil etmiş, Londra'da iz bırakan bir Kıbrıslı Türk iş insanıydı. Merhum Zeren Safa, yardımseverliği ve toplumsal olaylara sıcak yaklaşımı ile birçok kişinin gönlünde ayrı bir yere sahipti.

Zeren Safa, 71 yaşında yaşamını yitirdi.
"LONDRA'DAN BİR ZEREN SAFA GEÇTİ"

Cumhurbaşkanı Tatar KTTO Londra Ofisi resepsiyonunda konuşmasına, Zeren Safa başta olmak üzere, Londra'da iz bırakan Kıbrıslı Türklerin isimlerini anarak başladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, "Londra'da çok anılarım vardır. Çok yaşanmışlıklarım vardır. Çok zengin bir tarihimiz vardır. Şimdi film şeridi gibi isimler aklımdan geçtiğinde elbette hakkını vermek lazım. Buralardan bir İrfan Halim geçti, buralardan bir Asil Nadir geçti. Buralardan bir Sermet Tatar geçti, bir Hasan Tatar geçti. Bir de Necati Sayar geçti. Bir Zeren Safa geçti. Bütün bu insanlar daha niceleri... Buralarda bizlerin varlığı için bizlerin başarısı için, bizlerin hem ticaret hem iktisadi anlamda başarıları için çok emekler verdiler. Çok şeyler başardılar. Şimdi artık çağ değişmiştir öyle bir iletişim çağındayız ki birlikteyiz beraberiz" ifadelerine yer verdi. 

Zeren Safa, bir dönem Turkish Forum UK Başkanlığı görevini yürüttü.
ZEREN SAFA KİMDİR? 

Mustafa Zeren Safa 31 Temmuz 1945 yılında Lefkoşa’da dünyaya geldi. Safa, ilköğrenimini Kıbrıs’ta 5 değişik okulda gördü. Orta ve lise öğrenimini ise Lefkoşa İngiliz Okulu'nda tamamladı.1967-1969 yılları arasında GCSE ve A Level‘dan sonra sırasıyla, "City University","Institute of Chartered Accountants", "Institute of Taxation" bölümlerini bitirdi. Bu tarihten itibaren kendi mali müşavirlik firmasını açtı, kendi firmasında çalıştı. Avrupa Vergiler Kurumu sınavlarına girerek, sertifika aldı. Avrupa’da iş yapan firma ve şahıslar için bu konuda "consultancy" ve "advice license" verme hakkına sahip oldu. İngiltere’de mali müşavirlik yapan ve Londra’da tedavi gördüğü Harley Street klinikte 15 Eylül 2016 yılı Perşembe gecesi hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk insanı Zeren Safa, KKTC'de toprağa verildi. Gazeteci Mihrişah Safa ile 34 yıllık bir evliliği olan Safa, Emre Zeren Safa ve Deniz Safa adında iki çocuk babasıydı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar