Birkan Uzun unutulmadı

31 Aralık 2022

Güncelleme: 31 Aralık 2022

A
A

Amerika’da geçirdiği kayak kazası sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun, 1’inci ölüm yıl dönümünde anıldı.

ZgotmplZ

“7 Kıta, 7 Zirve” hedefiyle Antarktika’da Vinson Dağı’na tırmanan ve daha sonra bir kaza sonucu yaşamını yitiren Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun vefatının 1'inci yılında düzenlenen törenle anıldı.

Birkan Uzun için Lefkoşa Kabristanlığı'nda düzenlenen anma törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Birkan Uzun’un ailesi ve sevenleri katıldı.

Törende, Birkan Uzun için dualar edildi.

Cumhurbaşkanı Tatar burada yaptığı konuşmada, Birkan Uzun’un “KKTC ve Kıbrıs Türk halkının hikayesini başarı öyküsü olarak anlatmaya devam edeceğiz.” şeklindeki ifadelerini anımsatarak, Kıbrıs Türk gençliğine örnek teşkil ettiğini belirtti ve halen Birkan Uzun’un aramızdan ayrılması dolayısıyla büyük bir acı duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı ofisinde Antarktika’nın Vinson Dağı zirvesinde KKTC bayrağını diktiği fotoğrafının duvarında asılı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Birkan’ın Kıbrıs Türk halkının duygularını çok iyi anladığını ve dünyaya anlatmak için çaba harcadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Görevimiz adını yaşatmaktır. İnançlarını, düşüncelerini paylaşmak ve geleceğe taşımaktır.” dedi ve tüm aileye ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Birkan Uzun’un anma törenine katıldı.
BİRKAN UZUN YENİ YILIN İLK GÜNÜ HAYATA VEDA ETMİŞTİ

Kıbrıslı Türk dağcı 28 yaşındaki Birkan Uzun, 1 Ocak 2022 tarihindeki kayak kazasında yaşamını yitirmişti. 10 Ocak'ta Güzelyurt'ta toprağa verilmişti.

Uzun, 16 Aralık 2021'de, 4 bin 892 rakımla "Antarktika'nın en yüksek noktası" olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşarak KKTC bayrağını dalgalandırmıştı.

Vinson Dağı, "7 kıta 7 zirve" hedefiyle yola çıkan Uzun’un beşinci zirvesiydi.

Gazimağusa'da 1993'te dünyaya gelen Uzun, 2011'den bu yana ABD'de yaşıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar