Bir günlüğüne asker oldular

12 Mayıs 2023

Güncelleme: 13 Mayıs 2023

A
A

Engelli vatandaşlar için askerlik uygulaması ve ant içme töreni düzenlendi.

ZgotmplZ

Gazimağusa Gülseren Kışlası'nda, engelli vatandaşlar için temsili askerlik uygulaması ve ant içme töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve bazı bakanlar da katıldı.

Tören 4’üncü Piyade Alayı Sancağı'nın tören alanına getirilmesiyle başladı, ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, KKTC’nin vatan olmasında katkıları bulunan Doktor Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Albay Rıza Vuruşkan, Yüzbaşı Cengiz Topel, Kışlaya ismi verilen Kıdemli Üstçavuş Kadir Gülseren ve Mehmetçik, Mücahit ve Mücahideler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, engelli vatandaşlar adına Mehmet Geçit mini bir konser verdi, Algım Özel Eğitim Merkezi öğrencileri dans gösterisi sundu.

Törende temsili terhis belgeleri de protokol tarafından engelli vatandaşlara takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, engelli vatandaşlar için düzenlenen ant içme töreninin çok anlamlı olduğunu ve yemin törenine şahit olmanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Tatar, Kıbrıs Türk halkın bu topraklarda barış, güvenlik ve huzur içerisinde yaşayabilmesi için mücahitlik yapabilmenin mutluluğu ve bahtiyarlığı içerisinde olduğunu kaydetti. Engelli vatandaşları diğerlerinden ayrı tutmanın söz konusu olmadığını da belirten Tatar, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bağımsız ve hür bir Türk devleti olarak varlığının devamı için engelli vatandaşlarının katkısının çok anlamlı olduğunu kaydetti.

GKK Komutanı Zorlu Topaloğlu da konuşmasında vatan hizmetinin her Kıbrıs Türkünün görev ve hakkı olduğunu, askerlik görevinin Türk ulusu için bir onur meselesi olduğunu ifade etti. Burada bulunmalarının nedeninin engelli vatandaşların bu hak ve görevlerini, ataları gibi yerine getirmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Topaloğlu, “Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, Güvenlik Kuvvetlerine, sizlere ve ailelerinize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Engelli vatandaşlar adına Abdülsamet Kazan yaptığı konuşmada, bir gün asker olmanın gurunun yaşatılmasından dolayı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na minnetlerini sundu. Kazan, askerlik yeminine bağlı kalacaklarını, bundan kimsenin kuşku duymaması gerektiğini belirtti.

Engelli vatandaşlar adına Sevgi Sair Göktaş da “Anlat bana anne” isimli şiiri okudu.

Mücahitler Marşı'nın okunmasının ardından yapılan tören geçişi ile tören sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar