Yanan yoğun bakım 3 yılın ardından haftaya hizmete girecek

24 Mart 2023

Güncelleme: 24 Mart 2023

A
A

 Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Şubat 2020'de yanan yoğun bakımı, tamamlanan tadilatın ardından önümüzdeki hafta hizmete girecek.

ZgotmplZ
Üstel ve Altuğra’ya hekimler, hastane yetkilileri ve bürokratlar eşlik etti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 2020’de çıkan yangında büyük zarar gören Kalp ve Damar Cerrahisi (KVC) Genel Yoğun Bakım Ünitesi yeni düzenlemelerin ardından hizmete giriyor.

Başbakan Ünal Üstel ve Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, ameliyathane ve 6 kişilik yoğun bakımdan oluşan Kalp Damar Cerrahisi (KVC) Genel Yoğun Bakım Ünitesi’ni ziyaret etti.

Tadilatı, ihaleyi 16 milyon 977 bin 254.79 TL bedelle kazanan Asel Group bünyesinde bulunan Asin İnşaat Ltd. gerçekleştirdi.
DR. RAMADAN KAMİLOĞLU’NUN İSMİ VERİLDİ

Buraya, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski başhekimlerinden, Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Ramadan Kamiloğlu’nun ismi verildi.

ÖZYILKAN: KVC YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ ÇAĞDAŞ BİR YAPIYA KAVUŞTURULDU

Basına açıklama da yapılan ziyarette, ilk sözü alan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Özyılkan, yangın nedeniyle hizmette aksama yaşanan Kalp Damar Cerrahisi (KVC) yoğun bakımının, Sağlık Bakanlığının öncülüğünde çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturulduğunu ifade etti.

Özyılkan, Başbakan Ünal Üstel ve Sağlık Bakanı Altuğra’ya teşekkür etti.

ALTUĞRA: DOKTORLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, ekim ayında başlayan tadilatın sonlandırıldığını kaydetti. Altuğra, kalp nakilleri veya enfeksiyon durumunda kullanılacak izole bir odanın da bulunduğu 6 yataklı yoğun bakımla ameliyathanenin önümüzdeki hafta hizmete gireceğini belirtti.

Altuğra, başka bir ameliyathane ve yoğun bakımın da hizmete gireceğini ancak onların tadilatının henüz tamamlanmadığını söyledi.

Kalp Damar Cerrahisi servisinde 5 hekimin görevi yaptığını ve bu güçlü ekibin kalp nakli gerçekleştirdiği 2 hastanın hayatına sağlıklı şekilde devam ettiğini ifade eden Sağlık Bakanı Altuğra, “Doktorlarımızla gurur duyuyoruz.” dedi.

ÜSTEL: HÜKÜMETİN ASLİ GÖREVİ

Başbakan Ünal Üstel, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne her gün yüzlerce hastanın başvurduğunu kaydederek, bu hastanenin her bölümünü elden geçirmenin hükümetin asli görevlerinden olduğunu ifade etti.

Yangından zarar gören Kalp Damar Cerrahisi'nin hastanenin en önemli servislerinden biri olduğunu ve  yangında zarar gören servisin başka bir bölümde hizmet vermek durumunda kaldığını kaydeden Üstel, Kalp Damar Cerrahisi (KVC) Genel Yoğun Bakım Ünitesi’ni çağdaş bir yapıya kavuşturmak için Sağlık Bakanı ve bürokratlarıyla birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Üstel, özellikle Nalbantoğlu’nun kapasitesindeki yetersizlik düşünüldüğünde yeni bir hastaneye ihtiyacının yeniden gün yüzüne çıktığını da ifade etti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 28 Şubat 2020 tarihinde günün ilk saatlerde yangın çıkmıştı. Yoğun bakımda tedavi gören 2 kişi tahliye edildiği özel hastanede yaşamını kaybetmişti. KVC Genel Yoğun Bakım Ünitesi de kullanılamaz hale gelmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar