Thalassaemialılar sorunlarını Altuğra'nın önünde sıraladı

6 Eylül 2022

A
A

Thalassaemia Derneği, binalarının ciddi bir tadilata ihtiyaç duyduğunu, hastaları da kan ve ilaç sıkıntısı çektiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın üzerine düşen görevleri yerine getirmesini talep etti.

ZgotmplZ

Thalassaemia Derneği, yaşadıkları sorunları Sağlık Bakanlığı binası önünde yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Dernek, Sağlık Bakanlığı’nın üzerine düşen görevleri yerine getirmesini talep etti.

Basın açıklaması sırasında bina önüne çıkan Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da sorunların çözümüne yönelik attıkları adımları anlattı.

Thalassaemia Derneği Başkanı Çiğdem Beşevlerli, tedavi gördükleri, kan aldıkları binalarının ciddi bir tadilata ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Thalassaemianın düzenli ilaç gerektiren bir hastalık olduğunu dile getiren Beşevlerli, uzun zamandır ilaç ve serum sıkıntısı çektiklerini belirtti.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ da Thalassaemia Merkezi’nde ön çalışma için adım atıldığını ve tadilatın kış gelmeden tamamlanacağını söyledi.

Gürçağ ilaç sıkıntısıyla ilgili olarak ise, dün gerekli telefon görüşmelerini yaptıklarını ve sorunun çözüldüğünü söyledi.

Bakan Gürçağ, insanların gönüllü kan bağışı yapmasının düzenlenecek kampanyalar, etkinlikler ve kamu spotu gibi çalışmalarıyla sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Gürçağ, merkeze 2 adet kan bağış koltuğunun temin edildiğini, thalasseamia taşıyıcısını tespit eden HPLC sistemiyle çalışılan bir cihazın Türkiye tarafından KKTC’ye hibe edileceğini, cihazın kısa zaman içerisinde laboratuvarda kurulacağını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar