Sorunları ele almada anlaştılar: Hastane eylemleri askıda

27 Eylül 2022

Güncelleme: 27 Eylül 2022

A
A

Sağlık Bakanlığı ile Tıp-İş, soruların çözümü konusunda bir toplantı gerçekleştirme kararı aldı. Bu kapsamda Tıp-İş' in eylem kararı askıya alındı.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Dr. Mustafa Taşçıoğlu ve sendika yönetimi ile görüştü.

Bakan Altuğra, sendikanın talep ettiği soruların çözümü konusunda sendika ve bakanlığın bir arada olacağı bir toplantı gerçekleştireceklerini ve karşılıklı taleplerin ele alınacağını belirtti.

Altuğra, aynı zamanda hastane yönetim kurullarının daha aktif çalıştırılması konusunda anlaşmaya varılması ile birlikte Tıp-İş' in eylem kararını askıya aldıklarını açıkladı.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), bir süreden beri sağlık hizmetleri sunumunda yaşanan aksaklıklara Sağlık Bakanlığı'nın çözüm bulmadığı gerekçesiyle, dün itibarıyla eylemlilik sürecine girmişti. Tıp-İş bu kapsamda, Anestezi ve Reanimasyon Kliniği’nin ameliyathane, yoğun bakımlar ve acil servisler hariç tüm dış hizmetlerini durdurmuştu. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Poliklinik hizmetleri ile işe giriş ve çıkışlardaki imza atma uygulaması da yapılmamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar