Sağlık kuruluşları Londra'da buluşacak

24 Ocak 2023

A
A

Türkiye'nin önde gelen 30’a yakın hastanesi ve sağlık kuruluşu 23 Mart 2023’te düzenlenecek 'Trust London Birleşik Krallık ve Türkiye Medikal Turizm Buluşması'nda Londra'daki ziyaretçilerle bir araya gelecek.

ZgotmplZ

Türkiye'nin önde gelen 30’a yakın hastanesi ve sağlık kuruluşunun katılacağı ‘Trust London Medical Tourism Meetup’ 23 Mart’ta Double Tree By Hilton Kensington’da yapılacak.

Future X Events ve Gusip organizasyonuyla Londra’nın merkezinde yapılacak etkinlikte Birleşik Krallık pazarında yer almak isteyen sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi bileşenleri için büyük fırsatlar yaratması bekleniyor. Türkiye’nin marka olmuş diş klinikleri, tüp bebek merkezleri, saç ekim merkezleri, estetik merkezleri ve sağlık turizmi acenteleri ile Birleşik Krallık’ın önde gelen sağlık turizm acenteleri, sigorta şirketleri ve Türkiye’de tedavi olmayı amaçlayan İngilizleri Londra’da buluşturmayı amaçlayan ‘Trust London- Birleşik Krallık ve Türkiye Medikal Turizm Buluşması’ iki ülkenin sağlık iş birliği fırsatları sunması açısından önemli bir misyonu yerine getirecek.

‘Sağlık turizminde Türkiye ilk 5 arasında’

1 MİLYON TÜRKİYE’Yİ TERCİH ETTİ

Ziyaretçiler katılımcı sağlık kuruluşlarının standlarında yer alan doktorlardan ve medikal sağlık turizmi uzmanları sayesinde Türkiye’deki tedavi süreçleri, hasta transferleri ve konaklamalar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler. Öte yandan fuara katılan firmalar yurt dışı sağlık turizmi teşviklerinden yararlanabiliyor. Birleşik Krallık’ta sağlık hizmetleri devlet tarafından Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) aracılığıyla ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak estetik, göz, diş, obezite, üreme sağlığı gibi bazı branşlarda ücret talep ediliyor ve ücretsiz olarak sunulan bazı hizmetlerde ise uzun bekleme süreleri nedeniyle hastalar yurt dışından sağlık hizmeti almaya yöneliyor.

‘Sağlık turizminde Türkiye ilk 5 arasında’

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR DESTİNASYON

2022’de 1 milyon yabancı sağlık hizmeti için Türkiye’yi tercih etti. Trust Antalya Medikal Turizm fuarında konuşan Ticaret Bakanlığı Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Aksoy “Sağlık turizminde dünyada artan bir trend var. Uluslararası seyahatler giderek artmakta. Türkiye de çok önemli bir destinasyon. Türkiye, ilk 10 hatta bazı kaynaklarda da ilk 5 içerisinde. Çok ciddi bir potansiyelimiz var” dedi.

‘Sağlık turizminde Türkiye ilk 5 arasında’

DÜNYADA PARLAYAN YILDIZ

Kaliteli sağlık hizmetini, daha uygun fiyatlarla ve daha kısa bekleme süreleri içerisinde almak amacıyla sağlık turizmi kapsamında ülkeleri dışına çıkan yıllık 30 milyon insan olduğu tahmin ediliyor. Dünyadaki sağlık turizmi harcamaları ise yaklaşık 500 milyar dolar ile ifade ediliyor. Türkiye; içinde Birleşik Krallık’ın da olduğu 4 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1 milyar insana ve 57 ülkeye hitap eden önemli bir coğrafi konuma sahip.

Türkiye’nin sağlık tesislerindeki hekimlik kadrolarında üst düzey uzmanlaşmış nitelikli insan kaynağı yanı sıra coğrafi yapısı, mevsimsel avantajları, kaliteli sağlık hizmeti sunumu, dünya standartlarında teknolojik ve tıbbi donanımı, Avrupa’ya kıyasla uygun fiyat avantajı, dünyada ilk sıralarda yer alan termal yeraltı kaynakları, dünyada hızla artan yaşlı nüfusa nazaran genç ve dinamik nüfusu ve tüm bunlara ek olarak geleneksel Türk konukseverliği ile dünyada parlayan yıldız konumunda olan Türkiye’ye ilgiyi artırıyor.

‘Sağlık turizminde Türkiye ilk 5 arasında’

TERCİH EDİLEN KLİNİK BRANŞLARI

Bakanlığın verilerine göre ,uluslararası hastaların en çok tercih ettiği klinik branşlar sırasıyla; Kadın hastalıkları, iç hastalıkları, göz hastalıkları, tıbbi biyokimya, genel cerrahi, diş hekimliği, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastalıkları ve kulak-burun-boğaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar