B3 vitamini takviyesi "öldürüyor"

16 Kasım 2022

Güncelleme: 16 Kasım 2022

A
A

ABD'de yapılan bir araştırma, B3 vitamini takviyesinin ölümcül risklerini ortaya çıkardı.

ZgotmplZ

ABD Missouri Üniversitesi'nin araştırma ekibi tarafından nikotinamid ribozit adı verilen besin takviyelerinin vücutta nasıl reaksiyon sergilediğine dair çalışma yapıldı.

Daha önceki bilimsel araştırmalar, B3 vitamini formu olan nikotinamid ribozit gibi besin takviyelerinin kardiyovasküler, metabolik ve nörolojik konularda fayda sağladığına işaret ederken, son araştırmada B3 takviyesinin meme kanseri ve beyin metastazı gibi hastalıkların riskini artırabileceği görüldü.

BEYNE YAYILIYOR

Araştırmada, nikotinamid ribozit takviyesinin gerçek zamanlı ölçümüne imkan veren ultra hassas biyolüminesan görüntülemeye dayalı bir teknik kullanıldı. Söz konusu teknik sayesinde ışık aracılığıyla nikotinamid ribozit tespiti yapıldı.

Missouri Üniversitesi'nden Elena Goun liderliğindeki araştırma ekibi, yüksek nikotinamid ribozit (nikotinamid ribozit veya niagen, niasin olarak da adlandırılan alternatif bir B3 vitamini formudur) düzeylerinin meme kanseri riskini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda kanserin metastaz (kanserin kaynağını aldığı organdan daha uzak bir bölgeye yayılmış olmasını ifade eder). yapmasına veya beyne yayılmasına neden olabileceğini keşfetti.

Goun, "Bazı insanlar otomatikman vitaminleri ve takviyeleri sağlık için sadece yararlı olduğunu varsayımıyla kullanıyor ancak bunların gerçek işlevi hakkında çok az şey biliniyor." diyerek araştırmayı söz konusu bilgi eksikliğinden dolayı yaptıklarını söyledi.

Goun, araştırmanın gelecekte kemoterapi gibi kanser tedavilerini geliştirmeye yardımcı olabileceğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar