Altuğra: Sağlık merkezlerinde hizmet kalitesi yükseltilecek

27 Ocak 2023

Güncelleme: 27 Ocak 2023

A
A

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Akdoğan Sağlık Merkezi'ne giderek incelemelerde bulundu.  Altuğra sağlık merkezlerinde hizmet kalitesinin arttırılması için çalışmaların arttırılacağı yönünde açıklama yaptı.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra sağlık merkezleriyle ilgili olarak detaylı açıklamalarda bulundu.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Altuğra, sağlık merkezlerinin varlığının sosyal devlet anlayışının gerekliliklerinden biri olduğunu belirtti. 

 Altuğra, ülkede 17 sağlık merkezinin birinci basamak sağlık hizmeti vermekte olduğunu kaydederek, çalışma sistemi çerçevesinde her cuma sağlık merkezlerine ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı.

 Bakan Altuğra, Akdoğan Sağlık Merkezi'nin çok geniş bir bölgeye 112 Acil, pratisyen hekim hizmeti ve haftada bir kez kadın doğum uzmanı ile hizmet verdiğini ve kadınların ultrason takipleri ve smear testlerinin de yapıldığını belirtti. 

HAFTANIN DÖRT GÜNÜ DİŞ HEKİMİ HİZMETİ VERİLİYOR

 Altuğra, haftanın bir günü çocuk doktoru, haftanın dört günü de diş hekimi hizmeti verildiğini belirtti.

Haftanın iki günü kan tahlilleri için kan alımı yapıldığını da ilave eden Altuğra, "Akdoğan Sağlık Merkezi'nin geniş hizmet yelpazesi olması bakımından, insan kaynağı ve araç-gereç yönünden güçlenmesi yönünde strateji izliyoruz" diyerek,  yakın zamanda da çalışmaların kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar