Cilt lekelerinde kavun mucizesi

2 Haziran 2022

Güncelleme: 2 Haziran 2022

A
A

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kıbrıs’ın kavurucu sıcakları en çok da cildimizi etkiliyor. Kolayca evde hazırlayacağınız kavun çekirdeği maskesiyle lekelerinizi azaltın...

ZgotmplZ

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kıbrıs’ın kavurucu sıcakları en çok da cildimizi etkiliyor. Cilt güneşe uzun süre ve düzenli şekilde korumasız olarak (şapka, güneş kremi olmadan) maruz kalındığında zarar görüyor.  Özellikle yaz mevsiminde burun, yanaklar, dudak üstü, kulaklar, alın, boyun kısmında çillere benzeyen lekeler olarak ortaya çıkabiliyor. Hassas bir cildiniz varsa ve lekelerden şikayetçiyseniz size cilt bakımında yardımcı olacak ve kolayca evde hazırlayacağınız kavun çekirdeği maskesini öneriyoruz.

KAVUN ÇEKİRDEĞİ MASKESİ NASIL YAPILIR?

Kavun çekirdeği maskesi nasıl yapılır? sorusunun cevabı size cilt bakımında oldukça yardımcı olacaktır. Kavun; yaz aylarının vazgeçilmezi olan lezzetli bir meyvedir. Ancak kavunun tüm albenisi bundan ibaret değildir.

Vücuda pek çok faydası bulunan kavunun cilde faydaları da vardır. Kavunun çekirdeği de kendisi kadar yararlıdır. Bu makalemizde, kavun ve kavun çekirdeğinin faydaları, kullanımı ile ilgili detaylar yer almaktadır.

KAVUNUN CİLT İÇİN FAYDALARI

Kavunun içeriği %95 oranında su ve %5 oranında A, B, C E, K vitaminleri; çinko, fosfor, magnezyum, iyot, krom ve potasyum gibi minerallerden oluşmaktadır. Öte yandan kavun; strülin, kolajen ve arjinin gibi aminoasitler de içermektedir. Folik asit bakımından da zengin olan kavunun cilde faydaları şöyledir:

Cildi sıkılaştırır, nemlendirir. Yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. 2-3 tatlı kaşığı süt+1 dilim kavun ile hazırlanan kavun maskesi cilde uygulanıp 10-15 dakika bekletilir ve yıkanır. Bu; cilt hücrelerinin yapısal bütünlüğünü korumasında etkili olacaktır. Bu maske aşağıdan yukarı doğru dairesel hareketlerle masaj yapılarak uygulanmalıdır. Bekleme süresinin ardından soğuk suyla yıkanmalıdır. Böylelikle sıkılaştırıcı, canlandırıcı ve parlatıcı etkisi artırılmış olacaktır.

Kavun, ciltteki kan akışını da hızlandırır. Barındırdığı strülin ve arjinin aminoasitleriyle kanı sulandırarak kan akışının hızlanmasını sağlayan kavun, pıhtılaşmaya da engel olmaktadır. Cilt üzerindeki kılcal damarları genişleterek cilde nefes aldırmakta, toksinlerden uzaklaştırarak yenilenmesine destek olmaktadır.

  • Ciltteki yağlanmayı önler. Protein sentezinin gerçekleşmesinde rol oynar.
  • Siyah nokta, cilt lekeleri ve egzama gibi problemlere de faydalıdır.
  • Kırışıklıklarla savaşır, pürüzsüzleştirir ve yumuşatır.
  • Göz altlarındaki ve göz çevresindeki halkaları ortadan kaldırır.
  • İçerdiği karotenoidlerle cilt kanserinden korur.
  • Tahriş ve kızarıklığı giderir. Serbest radikalleri ve oksitlenmiş proteinleri etkisizleştirir.
KAVUN CİLT MASKESİ

İşte bu denli faydalı olan kavunla hazırlanacak cilt maskeleri de şüphesiz ki cilde çok iyi gelecek, daha diri ve ışıltılı görünmesine yardım edecektir. Evde kavun maskesi şöyle yapılabilir:

Bir tencerenin içerisine 2 bardak su ve 2 dilim kavun eklenir. Bir süre kaynatılır ve elde edilen karışım mikser yardımıyla püre hâline getirilir. 30 dakika beklenip yüz ve boyun bölgelerine uygulanır. Cilt üzerinde de yarım saat bekletilir ve ılık suyla durulanır. Haftada birkaç defa tekrarlanmalıdır.

KAVUN ÇEKİRDEĞİNİN CİLDE FAYDALARI

Kavunun çekirdeği ve kavun çekirdeği suyu da oldukça önemli faydalar sağlamaktadır. Kavun çekirdeğinin faydaları özetle şu şekildedir:

A, C ve E vitaminleriyle bitkisel proteinler açısından güçlü bir kaynak olan kavun çekirdeği; kan basıncını düzenler.

Kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Böbrek taşlarını önler. Makula dejenerasyonunun da önüne geçen kavun çekirdeği maske şeklinde uygulanmalıdır. Ayrıca kavun çekirdekleri tırnak ve saç uzatmada da rol oynamaktadır.

Öksürüğü dindiren ve solunum yollarını rahatlatan kavun çekirdeği, sağlığına ve güzelliğine önem verenlerin tercihlerindendir.

Bir yemek kaşığı kavun çekirdeğinde 88 kalori bulunmaktadır. Sadece maske olarak değil krem, içecek ve tohum olarak da değerlendirilebilir. Alternatif tıpta büyük bir yeri olan kavun çekirdeği birçok sağlık probleminin doğal ilacıdır. Kavun çekirdekleri çöpe atılmamalı ve faydalarından mutlaka istifade edilmeye çalışılmalıdır. Sigara içenlerin veya sigara içilen ortamlarda bulunanların kavun çekirdeklerini kaynatıp bu suyu içmesi önerilmektedir.

Kavun çekirdeği, içerdiği vitaminlerle akciğerleri temizlemektedir. Kavun çekirdekleri kırmızı kan hücrelerinin yapımında da pay sahibidir. Aynı zamanda kavun çekirdeği enerji verir, yorgunluğu alır.

KAVUN ÇEKİRDEĞİ MASKESİ

Her cilt tipi için uygulanabilen bu maske; lekelerden, siyah noktalardan ve sivilcelerden kurtulmanıza katkı sağlayacaktır.

MALZEMELER

  • 1 fincan bal
  • 2 bardak su
  • Yarım kavunun çekirdekleri
HAZIRLANIŞI
  • Malzemelerin hepsi blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.
  • Her sabah cilde bir pamuk veya bez ile uygulanır.

Buna 7 gün devam edilir. Cildi gerginleştirir ve canlandırır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar